Software Centerin käyttö henkilökunnan Windows 7 -työasemilla

Huomaa: Tämä on tulostusnäkymä, jossa kaikki oppaan sivut ovat yhdellä sivulla. Sivutettu versio on saatavillä täältä.

Ohjelmien asentaminen

Pääosin ohjelmistoasennukset hoituvat keskitetysti ylläpidon kautta, mutta henkilökunnan Windows 7 -työasemilla on mahdollista asentaa itse ohjelmia, joita ylläpito on laittanut tarjolle kyseiselle koneelle.

Koneen tulee olla yliopiston verkossa asennuksen aikana. Mikäli tarvitsemaasi ohjelmaa ei ole listalla, ota yhteyttä paikalliseen lähitukeen.

Linkki ohjevideoon.

Ohjelmien asentaminen onnistuu käyttämällä työpöydältä löytyvää Software Center -ohjelmaa:

1. Klikkaa työpöydällä olevaa kuvaketta "Software Center"

2. Näkyviin tulee lista saatavilla olevista ohjelmista. Valitse listasta yksi tai useampi haluamasi ohjelma ja laita ruksi niiden kohdalle. Klikkaa sen jälkeen näkymän oikeasta alareunasta "Install Selected". Kuvien esimerkeissä käyttöön asennetaan Mozilla Firefox -Internetselain.

3. Valitsemiesi ohjelmien lataus käynistyy. Lataamisessa menee tyypillisesti muutama minuutti, mutta latauksessa voi mennä pidempään mikäli ladattava ohjelma on kooltaan iso.

4. Latauksen jälkeen ohjelman asentaminen alkaa automaattisesti. Älä sammuta tietokonetta tai yritä käynnistää asentuvaa ohjelmaa ennen kuin asennus päättyy.

5. Työpöydän oikeaan alareunaan ilmestyy ilmoitus asennuksen päättymisestä.

6. Valmis. Ohjelma on asentunut ja löytyy Käynnistä-valikosta