Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Linuxilla

1. VPN yhteyden asennus ja käyttö VPN-yhteysohjelmalla voit ottaa yhteyden yliopiston verkkoon ja päästä siten etänä käsiksi eri palveluihin, jotka on sidottu suoraan yliopiston verkkoon. VPN mahdollistaa esimerkiksi verkkolevyjen (esim. U-asema) käyttämisen kotikoneelta. Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka VPN-yhteys asennetaan ja yhdistetään Linux-tietokoneella. Ohjeessa käytetään esimerkkinä Ubuntua.