VPN yhteyden asennus ja käyttö

VPN-yhteysohjelmalla voit ottaa yhteyden yliopiston verkkoon ja päästä siten etänä käsiksi eri palveluihin, jotka on sidottu suoraan yliopiston verkkoon. VPN mahdollistaa esimerkiksi verkkolevyjen (esim. U-asema) käyttämisen kotikoneelta. Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka VPN-yhteys asennetaan ja yhdistetään Macintosh-tietokoneella.

1. Lataa ja asenna Cisco AnyConnect-ohjelma

Lataa ja asenna Cisco AnyConnect-ohjelma alla olevasta linkistä kirjautumalla Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella.

HUOM!!! ÄLÄ asenna ohjelmaa oletusasetuksilla! Asennuksen aikana valitaan mitkä osat VPN-ohjelmistosta asennetaan. Ota ruksit pois kaikista muista kohdista paitsi "VPN" kuten alla olevassa kuvassa näkyy:

2. VPN-yhteyden käyttö

Käynnistä VPN-ohjelma eli Cisco AnyConnect Secure Mobility Client. Kirjoita osoitteeksi "vpn.jyu.fi" ja klikkaa "Connect".

Ohjelma pyytää tunnistautumaan. Valitse "Group" -kohtaan pudotusvalikosta:

• student mikäli olet opiskelija
  • staff mikäli olet henkilökuntaa
  • affiliate kaikissa muissa tilanteissa

Kirjoita "Username" + "Password" kenttiin JY:n käyttäjätunnus + salasana, ja klikkaa sen jälkeen "OK".

Tämän jälkeen VPN-yhteys muodostuu hetken kuluttua. Kun yhteys muodostuu onnistuneesti, VPN-ikkuna piiloutuu oikeassa ylänurkassa olevaan palkkiin.

Kun lopetat työskentelyn, muista katkaista VPN-yhteys klikkaamalla yläpalkista "Disconnect".