VPN yhteyden asennus ja käyttö

VPN-yhteysohjelmalla voit ottaa yhteyden yliopiston verkkoon ja päästä siten etänä käsiksi eri palveluihin, jotka on sidottu suoraan yliopiston verkkoon. VPN mahdollistaa esimerkiksi verkkolevyjen (esim. U-asema) käyttämisen kotikoneelta. Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka VPN-yhteys asennetaan ja yhdistetään Windows-tietokoneella.

1. Lataa ja asenna Cisco AnyConnect-ohjelma

Lataa Cisco AnyConnect-ohjelma alla olevasta linkistä kirjautumalla Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella.

Asenna ohjelma lataamisen jälkeen oletusasetuksilla ja käynnistä tarvittaessa tietokone uudelleen.

2. VPN-yhteyden käyttö

Käynnistä VPN-ohjelma (Cisco AnyConnect Secure Mobility Client). Kirjoita osoitteeksi "vpn.jyu.fi" ja klikkaa "Connect".

Ohjelma pyytää tunnistautumaan. Valitse "Group" -kohtaan pudotusvalikosta:

• student mikäli olet opiskelija
  • staff mikäli olet henkilökuntaa
  • affiliate kaikissa muissa tilanteissa

Kirjoita "Username" + "Password" kenttiin JY:n käyttäjätunnus + salasana, ja klikkaa sen jälkeen "OK".

Tämän jälkeen VPN-yhteys muodostuu hetken kuluttua. Kun yhteys muodostuu onnistuneesti, VPN-ikkuna piiloutuu alapalkkiin ruudun oikeaan reunaan. Alapalkin yllä näkyy hetken aikaa vahvistus VPN-yhteyden muodostumisesta:

Tämän jälkeen VPN-yhteys on käytössä.

Kun lopetat työskentelyn, muista sammuttaa VPN yhteys. Yhteyden voi sammuttaa esim. avaamalla VPN-ohjelman ruudun oikealta alapalkista ja klikkaamalla "Disconnect".