IT-palvelut

Palautuslaatikko

Opiskelijat voivat palauttaa tehtävänsä palautuslaatikkoon. Opettaja saa yhteenvetonäkymän, jossa on helppo seurata palatuksia ja arvioida. Myös vertaispalaute on mahdollista.

Palautuslaatikko-kuvake

 • Opiskelija palauttaa oman dokumenttinsa palautuslaatikkoon.
 • Oletuksena vain opettaja näkee opiskelijan työn. Vain opiskelija voi nähdä opettajalta saadun arvioinnin omasta työstään.
 • Opiskelijoita kannattaa ohjeistaa jättämään palauttamansa tiedoston nimeen tiedostotarkenne (esim. .docx, .rtf, .pdf).
 • Opettaja voi halutessaan ladata palautuslaatikkoon korjatun version opiskelijan dokumentista.
 • Palautuslaatikossa on mahdollisuus myös vertaisarviointiin,jolloin opiskelija näkee muiden opiskelijoiden tehtäviä. Asetuksilla opettaja voi määritellä milloin opiskelija näkee muiden työt. Esimerkiksi opiskelija voi lukea ja kommentoida toisten opiskelijoiden tehtäviä vasta oman työnsä palautettuaan.
 • UUTTA: opiskelijaryhmä voi palauttaa yhteisen tehtävän ja kaikki saavat opettajan palautteen, ks. Ryhmälle palautuslaatikko -ohje

  LISÄTIETOJA: Discendumin laaja palautuslaatikko -ohje

Palautuslaatikon luominen

 1. Uusi objekti > Palautuslaatikko.
 2. Valitse palautuslaatikon tyyppi: Käyttäjäkohtainen palautus.
 3. Kirjoita palautuslaatikolle nimi (esim. Tehtävä vkolle 39)
  sekä lisää halutessasi ohjeet, jotka tulevat opiskelijalle ensin näkyville ennen tiedoston liittämistä (tuolloin rastita myös Näytä objektin ohjeet ensin -valintarasti).

  1Palautuslaatikko 4. Yleensä kannattaa määrittää tehtävän palautukselle takaraja: kirjoita päivämäärä ja halutessasi myös palautuksen alkamispäivämäärä ja kellonaika.
 5. Määrittele arviointiskaala: ei skaalaa (voit arvioidessasi kirjoittaa vapaasti), valmis skaala 1-5 vai pelkästään hyväksytty.
 6. * Valitse, haluatko liittää  tehtävään myös Urkund-plagiaatintunnistuksen. (ks. ohje)
 7. * Palatuslaatikossa on myös mahdollista ottaa käyttöön:
  - palautettujen tiedostojen julkisuus: oletuksena näkyy vain tarkastajalle, mutta voit sallia näkymisen kaikille käyttäjille
  - sekä vertaisarviointi, jolloin opiskelijat voivat kommentoida toistensa töitä. Voit rajata, näkeekö opiskelija muiden työt heti vai vasta oman työnsä palautettuaan sekä kenelle kommentit näkyvät.
  - HUOM: vertaisarvioinnin aika: oletuksena on, että "Alkaa palautusajan päätyttyä". Jos vertaisarviointia voi tehdä heti kun on palauttanut oman työnsä, valitse Muu ajastus ja tämä päivämäärä.

  Tiedostojen näkeminen 8. TÄRKEÄÄ: seuraavaksi määrittelet tehtävien tarkastajat eli VAIN opettajat! Rastita valintaruutu nimen kohdalta - merkitse itsesi tarkastajaksi. OK.
  Näin määrittelet palautuslaatikkoon tarkastajat eli opettajat
 9. Sitten valitset, ketkä voivat palauttaa palautuslaatikkoon tehtävänsä (käyttäjät). Rastita Kaikki tai valitse esim. henkilöittäin tai ryhmittäin. OK.

  Näin määrittelet palautuslaatikon käyttäjät

Palautettujen tehtävien arviointi:

 • Klikkaa vasemmasta reunasta luomaasi palautuslaatikkoa, jolloin saat esille arviointi-näkymän, jossa on vasemmalla graafinen esitys palautusten tilasta ja oikealla Palauttajat -lohko, josta voit suodattaa eri tietoja: esim. Ei palautettuja tiedostoja tai Arvioimatta.

  3 palautuslaatikko


 • Jos valitset oikeasta yläkulmasta näkymäksi Palauttajat: Kaikki käyttäjät, saat yhteenveto-taulukon tilanteesta: ketkä ovat palauttaneet ja kenellä tehtävä on palauttamatta. (Opettajan apuna on  Lähetä sähköpostia -toiminto, jos haluat lähettää muistutusviestin.)
 • Yhteenveto-taulukkossa on kunkin opiskelijan kohdalla  näkyvillä palautettu tiedosto sekä Anna arvosana -linkki. Kun opettaja antaa arvosanan, tila muuttuu automaattisesti: "Arvioitu. Käyttäjä ei voi enää palauttaa tiedostoja." Opettaja voi kirjoittaa myös sanallista palautetta teksti-kenttään. Lopuksi Tallenna.
  (* HUOM: vaikka valitsisit Arviointi kesken -vaihtoehdon, opiskelija voi lukea samanaikaisesti tekemäsi keskeneräisen arvioinnin!)

  4_palautuslaatikko

  Opettajan palaute -vaihtoehdot:

  • Opettaja voi kirjoittaa numeerisen arvioinnin lisäksi kirjalllista palautetta.
  • Opettaja voi antaa myös ääni- tai videopalautetta:
   1. Klikkaa ensin opiskelijan nimeä ja sitten Siirry yksityiskohtaisiin tietoihin -linkkiä.
   2. Klikkaa Medialiite -linkkiä, jolloin saat esille ääni- ja videonauhurin. Niiden käyttö on yksinkertaista: klikkaa Äänitä-painiketta ja lopuksi Julkaise.
  • Opettaja voi palauttaa opiskelijalle myös oman tarkempia korjauksia sisältävän tiedoston:  klikkaa Liitetiedosto-painiketta ja etsi tiedosto. Näin opiskelija saa käyttöönsä opettajan korjatun version.

   

  Open liitetiedostot palautteessa