IT-palvelut

AV-palveluiden organisointi Jyväskylän yliopistossa

  • Av-palvelut keskittyy videokuvaukseen ja tallenteiden tuottamiseen korkeatasoisella kalustolla.
  • IT-palvelut puolestaan vastaa kevyellä kalustolla toteutettujen verkkovideointien (suorien lähetysten ja tallenteiden) organisoinnista, tallennuksesta sekä jakelusta.

 

Alla on lueteltu esimerkkejä erilaisista videointimahdollisuuksista, av-palveluiden ja tietohallintokeskuksen työnjaosta sekä asiakkaan vastuusta.

Reaaliaikainen videoviestintä

Vaihtoehto 1: Kaksisuuntainen videoneuvottelu

Kaksisuuntainen videoneuvottelu voidaan toteuttaa vain tietyistä tiloista, joihin on asennettu videoneuvottelulaitteet.  Kaksisuuntainen kuva- ja ääniyhteys mahdollistaa reaaliaikaisen vuorovaikutuksen.

Videoneuvottelupalvelut

Vaihtoehto 2: Yksisuuntainen verkkovideolähetys

Yksisuuntainen verkkovideolähetys voidaan toteuttaa lähes mistä tahansa JY:n opetustilasta. Tietohallintokeskus voi huolehtia esim. luennon kuvaamisesta ja laittamisesta verkkoon, tai asiakas voi hoitaa tämän itse käyttämällä verkkojulkaisualusta Moniviestintä.

http://moniviestin.jyu.fi

Vaihtoehto 3: Verkkokokous omalta tietokoneelta

Verkkokokouspalvelu Adobe Connect 8:lla mahdollistaa usean osallistujan reaaliaikaisen videokokouksen omalta tietokoneelta.

Videotallenteet

Vaihtoehto 1: Verkkovideotallenne

IT-palveluiden palveluun kuuluu verkkojakelukelpoisten tallenteiden tuottaminen kevyellä kalustolla. Tallenteesta ei tehdä muuta kopiota kuin verkkovideojakeluun suoraan kelpaava tiedosto, jota ei ole juurikaan mahdollista editoida jälkikäteen ja jonka laatua ei ole jälkikäteen mahdollista parantaa.

http://moniviestin.jyu.fi

Vaihtoehto 2: Tallennus esim. nauhalle tai DVD:lle

Hallintoviraston av-palvelut vastaa muiden kuin verkkovideolaatuun tuotettujen tallenteiden toteuttamisesta.