IT-palvelut

Ohjelmistovälitys

IT-palvelut tekee eri ohjelmistojen jälleenmyyjien ja maahantuojien kanssa sopimuksia, joiden puitteissa ohjelmistoja voidaan edelleen myydä ja jakaa yliopistokäyttäjille.

Useimmiten sopimukset koskevat vain käyttöä yliopiston omistamissa tai hallitsemissa koneissa, joskus myös opiskelija- ja kotikäyttöä. Maksuperiaatteiltaan sopimukset eroavat myös huomattavasti.

Yliopiston puolelta sopijaosapuolena IT-palvelut vastaa sopimusten käytännön toteutuksesta. IT-palvelut huolehtii sopimusten edellyttämästä maksujen perimisestä käyttäjiltä ja tilittämisestä myyjille, käyttöoikeuksien ja tuotteiden (asennusmedioiden) hankkimisesta, kopioinnista ja jakelusta käyttäjille, sopimusten noudattamisesta, kirjanpidosta ja raportoinnista. Sopimusehtojen valvomiseen ei IT-palveluilla ole  käytännön mahdollisuuksia, joten vastuu kuuluu myös laitoksille ja käyttäjille itselleen.

"Laiton ohjelmisto ei ole halpa":

Lue lisää: http://w3.bsa.org/finland/

 

Voimassa olevat sopimukset:

 

Käyttöoikeudet ja asennusmediat

Sopimuksesta riippuen käyttöoikeuksia otetaan käyttöön yksittäin tai rajoituksetta. Yksittäiset käyttöoikeudet hankitaan aina IT-palveluista ja ne saattavat edellyttää samalla myös asennusmedian tilaamista. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät ohjelmistokohtaisilta sivuilta.

Tiedustelut Palvelupiste, huone MaD134, puhelin (260) 3600, avoinna 9 - 14.30(palvelupiste@jyu.fi).

 

Neuvonta:

Sopimuksiin ja ohjelmistoihin liittyvää neuvontaa antavat IT-palveluissa seuraavat henkilöt: