IT-palvelut

Microsoft EES

Jyväskylän yliopiston ja Microsoftin välinen oppilaitossopimus eli EES-sopimus (Enrollment for Education Solutions) on voimassa 01.01.2015 - 31.12.2017.

Huom! Microsoft Office 2016 on ladattavissa ilmaiseksi Office 365:n kautta. Lisätietoja Office 365 ohjeissa.

Ohjelmistot

Sopimus koskee seuraavien tuotteiden vanhoja, nykyisiä ja tulevia (seuraaja-) versioita ja kaikkia kieliversioita:

  • Windows-käyttöjärjestelmän päivitys (Windows 8 Pro, Windows 10)
  • Office (MS Office Professional 2016)
  • Office Macintosh (2016)
  • Enterprise CAL Suite, johon sisältyy työaseman käyttöoikeus (Client Access License) seuraaville palvelintuotteille: Windows Server, Exchange Server Standard ja Enterprise, SharePoint Server Standard ja Enterprise, Lync Server Standard ja Enterprise, System Center Configuration Manager, System Center Client Management Suite, Forefront Endpoint Protection, Forefront Protection Suite, Forefront Unified Access Gateway, Windows Rights Management Services.

Käyttöjärjestelmän päivitys edellyttää työasemassa jo olevaa Windows-käyttöjärjestelmän käyttöoikeutta.

Käyttöoikeudet

Sopimuksen mukaan yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat käyttää ohjelmia (ei-kaupallinen käyttö) sopimuskauden aikana yliopiston omistamissa ja hallitsemissa mikrotietokoneissa. Lisäksi sopimuksen perusteella voi suoraan yliopiston palkkalistoilla oleva henkilökunta (työaika vähintään 200 tuntia vuodessa) käyttää ohjelmia yhdessä kotikoneessa yliopiston toimintaan liittyvissä tehtävissä. Käyttöoikeus ei koske yliopiston opiskelijoiden omia kotikoneita. (Office 365 käyttöoikeus sen sijaan on sekä henkilökunnalla että tutkintoon johtavassa opinto-ohjelmassa opiskelevilla opiskelijoilla, katso linkki sivun yläreunassa)

Jos yliopisto ei sopimuskauden päätyttyä uusi sopimusta, tulee sopimuskauden aikana käyttöönotetut ohjelmistot poistaa tai käyttöoikeudet lunastaa pysyviksi. Henkilökunnan käyttöoikeus ohjelmistoihin lakkaa virka/työsuhteen päättyessä yliopistossa.

Jakelu

Henkilökunta voi ostaa omat kotiasennuksiin tarkoitetut Microsoft Work at Home (WAH) lisenssit Microsoftin kumppanin (Kivuto) tarjoamasta verkkokaupasta sivulta: http://jyu.onthehub.com/

Palveluun kirjaudutaan käyttäen yliopiston käyttäjätunnusta + salasanaa.

Käyttöehdot

Ohjelmistojen käyttöehdoista (PUR) voi lukea lisää Microsoftin sivuilta osoitteesta: http://www.microsoft.com/licensing/about-licensing/product-licensing.aspx

Yliopiston puolelta sopimusosapuolena on IT-palvelut, joka siten vastaa sopimusehtojen noudattamisesta Microsoftin suuntaan. IT-palvelut edellyttää laitosten ja henkilökunnan noudattavan annettuja ohjeita ja menettelytapoja. Kysy tarvittaessa lisätietoa: