IT-palvelut

SPSS

SPSS-ohjelmistosopimus 1.9.2007 alkaen

Sopimusehdot

Tilastollisesta SPSS-ohjelmistosta on koko yliopiston kattava yliopistosopimus. Sopimus kattaa kaikki SPSS:n versiot ja käyttöjärjestelmät, joihin ohjelmisto on saatavissa. Ohjelmistoa voi käyttää yliopiston omistamissa tai hallitsemissa koneissa, henkilökunnan ja yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautuneen perus- tai jatko-opiskelijan sekä avoimen korkeakoulun opiskelijan kotikoneissa. Sopimuksen määrittelemä käyttöjakso on vuoden mittainen (1.9. - 30.8.), jona aikana ohjelmistoa voidaan käyttää tietyllä lisenssinumerolla. Ohjelmistoa ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Saatavilla olevat versiot ja käyttöympäristöt ovat:

  • SPSS 20.0 XP, Vista, 7.0, 8.0
  • SPSS 20.0 for Mac Snow Leopard ja uudemmat
  • SPSS 20.0 for Linux

Grafiikkaohjelma SigmaPlot erillislisenssinä 100 euroa/kausi (1.9.-30.8.)

SPSS ohjelmisto koostuu osista, jotka vaihtelevat versioittain. Viimeisimmissä ohjelmaversioissa olevat osat: Base, Advanced Models, Regression Models, Tables, Trends, Categories, Conjoint, Exact tests, Missing Value Analysis, Complex SamplesClassification Trees ja Data Validation.

Lisäksi ohjelmiston oheistuotteina ilman erillishintaa ovat: AmosmrInterview

Lisätietoja eri moduleista ja oheistuotteista saa tietohallintokeskuksen tilastoneuvonnasta tai linkistä SPSS-modulit.

Käyttöoikeudet on hinnoiteltu:

 

  • opiskelijat maksavat käyttöoikeusmaksun 30 € kerran opiskelujensa aikana.
  • hinta muodostuu lisenssin vuosimaksusta ja asennusmedian kustannuksista.
  • maksu oikeuttaa käyttämään ohjelmaa koko opiskelujen ajan.
  • uuden koodin opiskelija voi tarvitessaan noutaa IT-palvelujen palvelupisteestä MaD 134, avoinna ma - pe klo 9.00 - 14.30, tai pyytää sähköpostilla palvelupiste@jyu.fi
  • Yksityishenkilöt (perusopiskelijat, jatko-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat sekä laitosten henkilökunta) ostavat käyttöoikeutensa suoraan IT-palvelujen palvelupisteestä MaD 134 avoinna ma - pe 9.00 - 14.30 ja saavat sieltä myös mediat asennusta varten.

Tilastoneuvonta

Linkkejä