IT-palvelut

Ankkurilinkin tekeminen

Ankkurilinkin tekeminen TinyMCE-editorissa

 

 

Ankkurilinkki tarkoittaa linkkiä joka:

  • Vie yhden sivun sisällä paikasta toiseen (esim. sisällysluettelosta väliotsikkoon) tai
  • Vie yhdeltä sivulta toisen sivun tiettyyn kohtaan, esim. väliotsikkoon

Ankkurin lisääminen

HUOM! Otsikot ja Aliotsikot ovat automaattisesti ankkureita, eikä niitä tarvitse lisätä erikseen.

1. Vie kursori kohtaan, johon haluat lisätä uuden ankkurin

2. Klikkaa "Lisää/Muokkaa ankkuri" menuvalikossa

 

Muokkausmenu

 

3. Liitä/muokkaa ankkuria -ikkuna aukeaa. Syötä uuden ankkurin nimi ja paina "Lisää".

 

Ankkuriin linkittäminen

2. Maalaa linkitettävä teksti sivulla.

3. Tee sisäinen linkki linkitettävälle sivulle. Valitessasi linkettävän sivun listalta ikkunan oikeaan reunaan tulevat näkyviin sivun ankkurit, joista voit valita haluamasi.

Ankkurilinkki toiselle sivulle

 

Toisella sivustolla olevan sivun ankkuriin linkittäminen onnistuu ulkoisena linkkinä, kirjoittamalla sivun osoitteen perään #ankkurinnimi, esim. https://www.jyu.fi/itp/plone-ohjeet/oppaat/linkkien-tekeminen-tinymce-editorissa/ankkurilinkin-tekeminen#huomioita

 

HUOM! Jos ankkurit eivät näy listassa, tee näin: 1. Mene sivulle jossa ankkurit ovat 2. Muokkaa->Asetukset ja ruksaa "Sisällysluettelo". 3. Tallenna. 4. Poista sisällysluettelo halutessasi.

 

Sivun alkuun vievä linkki

Helpoin tapa linkittää sivun alkuun, on tehdä sisäinen linkki, jonka linkittää samaan sivuun, jonne linkkiä ollaan lisäämässä.

Huomioita

Huom! Jos ankkurilinkkien tekeminen ei onnistu ja käytät jotakin muuta selainta kuin Firefoxia, kyseessä voi olla editorissa olevasta bugista johtuva selainongelma. Vaihda käyttämäsi selain Firefoxiin ja yritä uudelleen.

Huom! 2015: jos ankkurilinkin tekeminen ei onnistu em. ohjeilla, voit tehdä ankkurilinkin ulkoisena linkkinä kirjoittamalla sivujen osoitteen perään #ankkurinnimi, esim. https://www.jyu.fi/itp/plone-ohjeet/oppaat/linkkien-tekeminen-tinymce-editorissa/ankkurilinkin-tekeminen#huomioita

 

    kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,