Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

yliopistopaivat2017.png

Suomen Ekonomeilta lahjoitus juhlavuottaan viettävälle Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle

Suomen Ekonomit ojensi 50 000 euron lahjoituksensa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle Yliopistopäivillä, joita tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä kauppakorkeakoulu isännöi perjantaina 27. lokakuuta. 

Lue lisää...

Sanna-Mari Hynninen on vuoden alumni 2017

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2017 on valittu Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen. Hynninen valmistui kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2007 pääaineenaan kansantaloustiede. 

Lue lisää...

Jyväskylän yliopisto palkitsee laaja-alaisia opetuksen kehittäjiä

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen myönsi vuoden 2017 opetuksen kehittämisen palkinnot 27.10.2017 yliopistopäivien avauksen yhteydessä. JSBE:n Virpi Malin oli yksi palkinnon saajista, sillä hän on aktiivinen ”hyvän jakaja” pedagogisten johtajien verkostossa ja sitä kautta yliopistoyhteisössä. Uusien opetussuunnitelmien kehittämistyössä ihailtavaa on erityisesti hänen systemaattinen otteensa ja sisäänrakennettu yhteistyö opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää...

JSBE:n publiikki ja 50-vuotisjuhla sekä yliopistopäivät 27.10.2017

JSBE:n 50-vuotisjuhlaa ja lukuvuoden 2016–2017 publiikkia vietettiin perjantaina 27.10.2017 Hotelli Versossa. Hotelli Versossa järjestettiin aiemmin päivällä Yliopistopäivät: kasvua yhteistyössä. Jyväskylän yrittäjyyskenttä elää aktiivista muutoksen ja kehityksen aikaa. Samalla koko Keski-Suomi on hienossa kasvun suunnassa. Yliopistopäivillä päästään pureutumaan kasvun ja yhteistyön teemoihin niin yrittäjyyden, markkinoinnin kuin johtamisenkin näkökulmista.

Jyväskylän yliopisto 400 parhaan joukossa Shanghain listalla (2017) johtamisen alalla

Shanghain tieteenalakohtaiselta Management-listalta löytyy kaksi suomalaista yliopistoa 400 parhaan yliopiston joukosta: Aalto-yliopisto ja Jyväskylän yliopisto. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääasiallisesti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa harjoitettava tieteenala nousee arvostetulle Shanghain listalle.

Lue lisää...

Suomen Ekonomien teettämä selvitys kauppatieteellisen alan tutkimuksen ja koulutuksen kehityssuunnista

Kauppatieteellisten julkaisujen määrä ja laatu ovat kasvaneet huomattavasti viime vuosien aikana, ilmenee Suomen Ekonomien teettämästä kauppatieteiden tilaa koskevasta selvityksestä.

Lue lisää...

Liikesivistysrahasto lahjoittaa 150 000 euroa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle

Liikesivistysrahaston hallitus on päättänyt myöntää 150 000 euron lahjoituksen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle, jatkona joulukuussa 2016 tehdylle lahjoitukselle. Näin se osallistuu yliopiston varainhankintakampanjaan ja tukee sitä kautta kauppatieteellisen alan tutkimuksen ja koulutuksen kehittämistä. 30.6.2017 mennessä tehdyt lahjoitukset kaksinkertaistuvat valtion vastinrahoituksen ansiosta.

Lahjoitusten kriteeristönä olivat akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, yliopiston yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtorien lukumäärällä sekä Liikesivistysrahaston valtakunnallisen aluetoiminnan myötä vastaanottamat lahjoitukset vuosina 2000-2015.

 

Accounting Tutorial in 4.-5.1.2018

Jyväskylä School of Business and Economics (JSBE) invites people to the Accounting Tutorial 2018 that brings together Ph.D. students and Professors in the field of accounting to share their interests and views on student research projects.

Read more...

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun vuosikatsaus 2016

JSBE yleisesite

Avance blogi

Kilpajuoksua

Olen kilpailuhenkinen ihminen. Pienestä pitäen olen halunnut rakentaa kilpailun pienemmästäkin asiasta. Kilpailu on toiminut myös keinona itsensä motivointiin ja omien tavoitteiden saavuttamiseen. 
Kilpailu on läsnä elämässämme yhä vahvemmin. Tämän päivän yhteiskuntaa kuvataankin usein termillä kilpailuyhteiskunta. Tällä viitataan erityisesti taloudelliseen kilpailuun, jota käydään globaalilla pelikentällä. Taloudellinen kilpailu heijastuu suoraan työpaikoille. Vapaassa markkinataloudessa toimivat yritykset elävät jatkuvassa kilpailutilanteessa, jossa niiden on jollakin keinolla oltava parempia kuin kilpailijansa. Julkisella puolella kilpailua käydään rajallisista resursseista. Lue blogi...