11.01.2019

Kauppakorkeakoulun kansainväliset maisteriohjelmat kasvattivat suosiotaan entisestään

Yli puolet Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin tulleista hakemuksista kohdistuivat kauppakorkeakoulun neljään eri maisteriohjelmaan. Syksyllä 2019 alkavat ohjelmat herättivät kiinnostusta niin Suomessa kuin ulkomailla.

Hakemuksia eilen umpeutuneessa haussa oli yhteensä 1050, joista 569 kohdistui kauppakorkeakoulun tarjoamiin neljään maisteriohjelmaan. Koska sama hakija voi hakea useampaan ohjelmaan, oli kauppakorkeakoulun maisteriohjelmien hakijamäärä kunnioitettavat 437. Nämä neljä ohjelmaa olivat myös suosituimmat hakukohteet yliopiston kansainvälisistä maisteriohjelmista.

Suosituin ohjelmista on International Business and Entrepreneurship 198:lla hakemuksellaan, Digital Marketing and Corporate Communication on toiseksi suosituin keräten 148 hakemusta. Kärkinelikon täydentää Banking and International Finance (116) sekä Corporate Environmental Management (107 hakemusta).

Hakemusten määrä kasvoi selvästi viime vuodesta, jolloin hakemuksia tuli 445. Myös viime vuonna kauppakorkeakoulu keräsi suurimman hakijajoukon.

- Olemme Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa panostaneet tulevaisuuden tärkeimpiin painopisteisiin ja se näkyy nyt nousuna hakijamäärissämme, kertoo kauppakorkeakoulun varadekaani Vilma Luoma-aho.

Yliopistoon sai yhteensä kansainvälisiin maisteriohjelmiinsa hakemuksia 88 eri maasta, suurimpana hakijamaana Suomi 150:lla hakemuksellaan. Hakijamaiden runsautta tervehditään yliopistolla riemulla.

- Opinnot Jyväskylän yliopistossa kiinnostavat laajaa kansainvälistä joukkoa, vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee. Opiskelijakyselyt kertovat, että kansainväliset opiskelijamme ovat tyytyväisiä opintoihinsa, saamiinsa palveluihin ja asumiseen. Tämä motivoi meitä jatkamaan hyvää työtä monella alueella.

Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat suosittuja - jyu.fi

Lisätietoja: Viestintäharjoittelija Iiro Vuori, iiro.p.l.vuori@jyu.fi, +358 40 805 4636