Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

JSBE:n joukkue menestyi kansainvälisessä MBA kilpailussa New Yorkissa

Cornelia Smallegange, Hilla Hoskonen, Nina Tuovinen ja Otso Tolonen

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat osallistuivat kahdeksatta kertaa arvostettuun kansainväliseen MBA tapauskilpailuun. 72 tuntia kestäneen koitoksen jälkeen Jyväskylästä parhaaksi valikoitunut tiimi läpäisi myös akateemisen raadin kriteerit, päästen näin finaaliin New Yorkiin. Lopulta joukkue sijoittui hienosti neljänneksi.

Yli 1 000 opiskelijaa, 25 yliopistoa ympäri maailman, neljä joukkuetta Jyväskylän yliopistosta ja 72 tuntia aikaa keksiä ratkaisu siihen, miten hyvin johdettu liiketoiminta voi vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Tämän vuoden MBA kilpailun tapaukset oli tehnyt Yalen kauppakorkeakoulu ja ne liittyivät IBM:n tapaustutkimukseen.

Cornelia Smallegangen, Hilla Hoskosen, Nina Tuovisen ja Otso Tolosen vastaukset haasteeseen olivat kolmen vuorokauden ahkeroinnin tuloksena seuraavat: keskitetymmät IBM:n hyväntekeväisyysohjelman (pro-bono) sijainnit ja ehdotus yhteistyöstä paikallisten yliopistojen kanssa. Nämä ideat palkittiin finaalipaikalla, ja ne veivät tiimin aina New Yorkiin asti.

- Erityisesti tiukan 72 tunnin aikarajan puitteissa työskentely ja merkittävän ongelman ratkaiseminen monikansalliselle yritykselle aiheutti valtavan haasteen kaikille joukkueille. Lopulta pelkkä luovuus ei riittänyt, vaan oman näkökulman perustelemiseen vaadittiin myös hyviä ajan- ja ryhmänhallintataitoja sekä viestinnän asiantuntemusta, ympäristöjohtamista opiskeleva Tolonen toteaa.

Huhtikuun 27. päivä nelihenkinen tiimi lensi Atlantin yli esittämään ideansa arvovaltaiselle tuomaristolle. Joukkue pärjäsi kilpailussa hienosti saavuttaen neljännen sijan. Opiskelijoille kilpailu oli mieleenpainuva oppimiskokemus.

- Tulen aina muistamaan joukkuetovereideni kärsivällisyyden ja muiden finalistien itsevarmuuden ja taidot. Olen myös oppinut, että innovatiivisuus ja ideat eivät synny pakottamalla, ympäristöjohtamisen opiskelija Hoskonen kertoo.

- Tämä oli ylivoimaisesti inspiroivin ryhmätyöskentelykokemukseni. Aivoriihet, pitkä viikonloppu tapauksen parissa työskennellen ja viime hetken paniikki olivat kaikki finaalipaikan ja New Yorkin matkan arvoisia, kansainvälisen yrittäjyyden opiskelija Tuovinen lisää.

Matka antoi tiimin jäsenille käsityksen myös luovien konsulttien maailmasta, stressaavista esitelmistä ja ytimekkäästä raportoinnista.

- On sekä haastavaa että inspiroivaa yhdistää innovatiivinen ajattelu, ryhmähengen ylläpitäminen ja tehokas raportointi. Mutta me teimme sen! Ympäristöjohtamista opiskeleva Smallegange iloitsee.

Stefan Baumeister, Yliopistonopettaja, stefan.c.baumeister@jyu.fi, 040 805 4122

JSBE team at New York
Cornelia Smallegange, Hilla Hoskonen, Nina Tuovinen and Otso Tolonen
kuuluu seuraaviin kategorioihin:
Navigointi

greypinstr

Tänään

23. syyskuuta 2017, viikko 38, Mielikki. (*)

Yhteystietohaku
JSBE Sosiaalisessa mediassa