Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Kuinka haetaan?

Kauppatieteellisen alan yhteisvalintaan hakeminen, hakukelpoisuus, hakulomake ja tarvittavat liitteet.

1. Hakukelpoisuus

Hakukelpoisuuden tuottavat pääsääntöisesti seuraavat tutkinnot: 

 • suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate (IB) -tutkinto
 • Reifeprüfung (RP) -tutkinto 
 • European Baccalaureate (EB) -tutkinto sekä kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto.

Erivapauksia ei myönnetä. Tarkemmin hakukelpoisuudesta voi lukea Jyväskylän yliopiston yleisten valintaperusteiden säädöksestä

2. Hakulomake

Haku tapahtuu www.opintopolku.fi -sivuston kautta 15.3.–5.4.2017. Löydät hakukohteemme seuraavien linkkejen avulla:

Lisää tietoa hakukohteistamme voit lukea osiosta "Mitä voi opiskella JSBE:ssä?"

3. Liitteet

Suomalaisen ylioppilastutkinnon vuoden 1989 jälkeen suorittaneiden ei tarvitse toimittaa liitteitä.
Tutkintotiedot saadaan valintaa varten Ylioppilastutkintolautakunnalta eikä kopiota tutkintotodistuksesta tarvitse toimittaa.
Muut hakijat
Kaikki kauppatieteellisen alan yhteisvalintaa koskevat hakulomakkeen liitteet tulee toimittaa Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin.

Suomalaisen ylioppilastutkinnon ennen vuotta 1990 suorittaneiden, suomalaisen ammatillisen perustutkinnon, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, ammattikorkeakoulututkinnon (ilman suomalaista ylioppilastutkintoa), ulkomaisen tutkinnon, Reifeprüfung-tutkinnon, International Baccalaureate -tutkinnon tai European Baccalaureate -tutkinnon jo suorittaneiden kopio tutkintotodistuksesta tulee toimittaa Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.

 Mikäli korkeakoulukelpoisuuden antavan ammatillisen tutkinnon, IB-, EB- tai Reifeprüfung-tutkinnon suorittaminen on kesken hakuajan päättyessä, on liitteet toimitettava seuraavasti:

 1. Suomalaiseen ammatilliseen perustutkintoon, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon, ammattikorkeakoulututkintoon tai RP-tutkintoon valmistuvan on toimitettava 20.4.2017 klo 15.00 mennessä oppilaitoksen antama ennakkoarviointi tutkinnon suorittamisesta. Tutkintotodistuksen kopio tulee toimittaa heti valmistumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 8.6.2017 klo 15:00.
 2. IB- ja EB-tutkintoon valmistuvan on toimitettava todistus, joka sisältää predicted grades -arvosanat yhteispisteineen 20.4.2017 klo 15.00 mennessä. Tutkintotodistuksen kopio tulee toimittaa heti valmistumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 14.7.2017 klo 15:00. Mikäli hakija ei ole tullut valituksi koepistevalinnassa, tulee hän valituksi yhteispistevalinnassa, jos hänen pisteensä ovat yhtä hyvät kuin viimeisenä jo valituksi tulleella eikä tasapistesääntöjen perusteella eroa hakijoiden välille synny.
  Hae opiskelemaan - ota yhteyttä!

  opintoasiat-jsbe@jyu.fi

  Kevään yhteishaku

  kauppatieteet


  Hakukohteet kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmiin

  • Taloustiede (entinen kansantaloustiede)
  • Yrityksen taloustieteet (johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, viestinnän johtaminen, yrittäjyys, yritysten ympäristöjohtaminen)
  Hae maisterikoulutukseen

   

  Kansainväliset maisteriohjelmat

  Hakuaika: 15.11.2016–5.1.2017 päättyen kello 15:00