Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Miika Lipiäinen | Kyrö Distillery Company

Miika Lipiäinen valmistui vuonna 2010 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta pääaineenaan laskentatoimi. Opintojensa aikana Miika ehti toimia paljon mukana opiskelijatoiminnassa, niin ainejärjestö Pörssin puheenjohtajana kuin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) hallituksen jäsenenäkin. Valmistuttuaan Miika lähti töihin laskentatoimen hommiin, toimien konsulttina syvällä yrityksessä. Jossain vaiheessa hän kuitenkin tajusi, että haluaa tehdä töitä ihmisten kanssa. Miika halusi työskennellä paikassa, jossa hänen arvonsa kohtaavat organisaation arvojen kanssa.

Miika LipiäinenLopulta Miika päätyikin tekemään unelmaduuniaan. Hän perusti yhdessä ystäviensä kanssa Kyrö Distillery Companyn, jonka myydyin tuote tällä hetkellä on Napue Gin, josta valmistetaan maailman paras Gin&Tonic. Alun perin idea sai alkunsa – missäs muuallakaan – kuin poikien saunaillassa, jolloin viskin ystävät alkoivat miettimään ruisviskin valmistusta. Yrityksen toiveena onkin viedä ”rukiin ilosanomaa maailmalle juotavassa muodossa”.

Siirtymä vakituisesta palkkatyöstä tiukasti säänneltyyn alkoholintuotantoon oli hyppäys, joka vaati rohkeutta ja toisaalta myös hieman tuuria ja onnea. Miikan kohdalla kaikki kuitenkin loksahti kohdalleen ja tällä hetkellä hän saa tehdä työkseen juuri sitä mitä haluaa.

Mikä ihmeen alumni?

Alumni-sana tulee alunperin latinan kielestä tarkoittaen kasvattia tai suojattia. Suomeen sana on tullut Yhdysvalloista, ja sillä tarkoitetaan tutkinnon suorittanutta, valmistunutta opiskelijaa. (Wikipedia)