Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Hyvinvointineuvojat (hyvikset)

Hyvis-toiminta on osa Jyväskylän yliopiston opiskelijoille suuntaamaa Studentlife-pikkulogo-toimintamallia

 

Hyvis-toiminta JSBE:ssä

Hyvis on yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointineuvoja. Hyvis-toiminnan tarkoituksena on edistää ja tukea opiskelijoiden hyvinvointia. Hyviksen tehtävänä on olla apuna opiskelijan ongelmien ratkaisemisessa esittämällä vaihtoehtoja, uusia näkökulmia ja käytännön ohjeita, joiden avulla opiskelija voi siirtyä varsinaiseen ongelmanratkaisuun. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa hankkimaan apua ennakoivasti ja ongelmatilanteissa koko opintopolun ajan.

Kauppakorkeakoulun hyviksinä toimivat Anita Kujanpää, Marja Wollenberg ja Laura Asunta (viestinnän johtaminen). Hyviksen puheille voit tulla, kun opinnoissa tai yksityiselämässä tulee vastaan asioita, jotka tavalla tai toisella vaivaavat mieltäsi. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi opintojen hidas eteneminen, jännittäminen, ajan- tai arjenhallinta sekä ihmissuhdeasiat.

Hyviksen kanssa käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Asiat, joista keskustellaan, voivat olla pieniä tai isoja – ota tarvittaessa yhteyttä rohkeasti sen sijaan, että miettisit asioita itseksesi. Emme välttämättä osaa vastata kaikkiin kysymyksiin, mutta mietitään ratkaisuja yhdessä ja tarvittaessa sovitaan jatkosta.

Parhaiten meidät tavoittaa sähköpostilla  hyvis-jsbe@jyu.fi
Kerro viestissäsi lyhyesti mistä aihepiiristä haluat jutella, niin sovitaan tapaamisesta.
Teemme yleensä työtä parityönä, mutta halutessasi voit tavata vain yhtä hyvistä.

Jos tapaaminen ei ole mielestäsi tarpeellista, niin ehkä hyödyt Opiskelijan Kompassista tai
HYVY001 Akateeminen opiskelukyky - muutakin kuin pisteitä (2 op) -kurssista, linkki kurssiin https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=205827

Opiskelijan Kompassi eli OK on verkkopohjainen hyvinvointiohjelma, jonka ovat toteuttaneet Psykologian laitoksen asiantuntijat.
HYVY001 -kurssi puolestaan sisältää mm. seuraavia teemoja: Itsetuntemuksesta hyvinvointia, tunteiden sääntely, lukeminen ja kirjoittaminen yliopisto-opiskelun perustaitona, realistisella ajankäytöllä stressi hallintaan ja hyvinvoinnin riskitekijät 

Lisätietoja Hyvis-toiminnasta yliopiston Hyvis-sivuilta    

                    

    Hyvis-tunnus.jpg