Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Yrittäjyyskuva

Mitä Sinä haluat tehdä omalla osaamisellasi?

Uusi yrittäjyyden perusopintokokonaisuus (min. 25 op)

Mistä yrittäjyydessä ja yrittäjämäisessä toiminnassa on kyse? Miten omaa osaamista voi tuotteistaa? Kiinnostaako kansainvälisyys? Tervetuloa suorittamaan kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle avoimia yrittäjyyden opintoja Valitse alla olevista opinnoista sopiva sivuainekokonaisuus tai yksittäisiä opintojaksoja kiinnostuksesi mukaan. Lisätietoa saat yliopistonopettaja Päivi Patjalta (paivi.m.patja@jyu.fi, puh. 040 576 7839).

Yrittäjyyden nykyinen perusopintokokonaisuus on suoritettavissa 31.7.2017 asti. Uusi opintokokonaisuus (ks. alla) käynnistyy 1.8.2017. 

 

Kauppakorkeakoulun ja työelämäpalveluiden koordinoimia yrittäjyysopintoja järjestetään osittain monialaisessa yhteistyössä, katso lisätietoa työelämäpalveluiden sivuilta. Lisäksi eri tiedekunnilla on omia oman osaamiseen tunnistamiseen, projektityöhön ja yrittäjyyteen liittyviä opintojaksoja.

 

Johdantokurssi (kokonaisuuden suorittamisessa pakollinen):


YTTP1140 Yrittäjyyden perusteet (5 op)
Peruskurssi, joka johdattaa sinut yrittäjyyden keskeisiin teemoihin yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista.
Ajankohta: 4. periodi.

It was really helpful that there was a combination of lectures, examples, e-book and assignment.

tai/or

YTTP2140 Introduction to Entrepreneurship (5 ECTS)
A basic course that introduces you to entrepreneurship from the individual’s, organization’s and society’s points of views.
Ajankohta: 2. periodi.


Valinnaiset kurssit
(kokonaisuuteen min. 20 op):


Innostu!

Sain intoa tulevaisuuteen!

URAP005 Unelmat+Inspiraatio! (3 op)
Mistä unelmoit? Voisiko siitä tehdä ammatin? Käytännöllinen kurssi innostaa oman itsesi työllistämisen mahdollisuuksista. Mukana monipuolinen joukko yrittäjiä ja oman työpaikkansa luoneita ihmisiä!
Kurssi toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja AO).
Ajankohta: kevätlukukausi.
Katso video Unelmat+inspiraatio! -kurssilta.

URAS001 Yrittäjyystarinoita (2 op)
Mitä ideoiden ja osaamisen kaupallistaminen on käytännössä? Miten tutkimuksesta voi tehdä liiketoimintaa? Tule kuuntelemaan kiinnostavia uratarinoita!
Ajankohta: kevätlukukausi (ei järjestetä joka lukuvuosi).


Kokeile ja yritä!

Startup-asennetta ja innostavaa yrittäjämeininkiä tuli imettyä sen verran, että tekemisen asenne siirtyi myös muuhun työelämään.
URAA1006 Ideasta toiminnaksi 1 – NY-startup (5 op) & URAA1007 Ideasta toiminnaksi 2 – NY-startup (5 op)
Ideasta toiminnaksi -kursseilla pääset perustamaan oikean miniyrityksen yhdeksi lukuvuodeksi. Hieno  mahdollisuus omien ideoiden ja yrittäjyysosaamiseen testaamiseen. Kurssit toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja Humak).
Ajankohta: URAA1006 Ideasta toiminnaksi 1 – NY-startup (syyslukukausi) ja URAA1007 Ideasta toiminnaksi 2 – NY-startup (kevätlukukausi).

URAA1005 Ideasta yritykseksi -esihautomokurssi (5 op)

Harkitsetko yrityksen perustamista? Esihautomossa pääset kehittämään omaa liikeideaasi eteenpäin asiantuntijoiden sparrauksessa. Kurssi toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja AO).
Ajankohta: 3-5 kertaa lukuvuodessa.
 


Osallistu tapahtumiin – tee projekti!

URAA1010 Entrepreneurship in Action (2–5 ECTS)
Saat opintopisteitä yrittäjyysaiheisiin tapahtumiin osallistumisesta (esim. Innovate or Die, Innovaatioviikko, Discovery Tuesday, Jyväskylän Yritystehtaan/JESin tapahtumat) tai omasta yritystoiminnasta. Suoritusmuotona oppimistehtävä, joka räätälöidään tapauskohtaisesti. Also available in English.
Ajankohta: syys- ja kevätlukukausi.

URAA1002 DreamUp -tapahtuma -projektikurssi (3–5 op)
Nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan DreamUp-tapahtumaa ja saada samalla opintopisteitä! Kurssin aikana valmistellaan seuraavan kevään DreamUp-tapahtuma ja osallistutaan sen järjestämiseen – pääset kehittämään omaa osaamistasi ja työskentelemään osana monialaista tiimiä.

URAA1003 Luo oma kesäduunisi (2 op)
Haluatko tehdä töitä kesällä? Entä luoda kesätyösi itse? Luo oma kesäduunisi -opintojaksolla pääset ideoimaan mahdollisia liikeideoita ja testaamaan niiden potentiaalia asiakkailla. Asiakastestauksen ja -arvioinnin pohjalta opit tuotteistamista ja pääset käynnistämään kokeilevaa liiketoimintaa. Samalla saat mahdollisuuden työllistää itsesi kesän ajaksi!

Oikean asiakkaan kanssa toimiminen oli minulle uutta mutta kenties koko kurssin antoisin kokemus.
URAA001 Monitieteinen työelämäprojekti (URAA1001 Tiimi ja työnantaja -projektikurssi (3–6 op) / URAA1001Team and Client -project course (3–6 ECTS), 2018)
Kurssi tarjoaa sinulle hienon mahdollisuuden tehdä kehittämisprojekti yritykselle tai organisaatiolle monitieteisessä tiimissä. / This course offers you a great chance to do a development project for a company or an organization in a multicultural and a multidisciplinary team.
 
URAA009 Työllistyvyyttä edistävät opinnot (1–6 op)
Valitse mieleisesi tarjolla olevista työelämäaiheisista kurssikokeiluista. Voit myös osallistua työelämäaiheiseen tapahtumaan ja työstää siitä oppimistehtävän.
Ajankohta: syys- ja kevätlukukausi.


Myy, kasva ja kansainvälisty!

YMAA2150 Tuotteistaminen ja myynti (5 op)
Miten tuote- ja palvelukonsepteja muodostetaan – miten ne kannattaa lanseerata ja myydä? Miten tuotteistat oman osaamisesi? Tällä kurssilla pääset oppimaan tuotteistamisesta ja myynnistä sekä yrityksen että oman osaamisen näkökulmista.
Ajankohta: kevätlukukausi.

JSBA5110 Business in Asia (4 op)
Want to learn more about Asian markets? This course provides you an understanding of the business   environment and dynamics and available growth resourcing options when building a business in Asia.
Ajankohta: syyslukukausi.


 

 

StudentLife

greypinstr

 

Tänään

17. lokakuuta 2017, viikko 42, Saini, Saana. (*)

Yhteystietohaku
JSBE Sosiaalisessa mediassa

Facebook logo     

YouTube

Yliopistoportaalit

Uno

Isa

Wolmar