Taloustutkijoiden kesäseminaari

Kesäseminaarin FAQ - UKK

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä


Vastaukset

Voinko osallistua Taloustutkijoiden kesäseminaariin, vaikka en ole ilmoittautunut?

Kesäseminaarin sessioihin ja plenumeihin voi mennä kuuntelemaan, vaikka et olisikaan ilmoittautunut seminaariin. Sen sijaan ruokaa on varattu ilmoittautumisten perusteella, joten jos haluat osallistua kahville tai illan cocktail-tilaisuuteen, seminaariin tulee ilmoittautua määräajassa. Luonnollisesti, jos haluat pitää seminaarissa esityksen, ilmoittautuminen myös vaaditaan.

Onko kesäseminaari osallistujille maksuton?

Kesäseminaari on toistaiseksi pystytty pitämään maksuttomana sponsoreiden avulla (Yrjö Jahnssonin säätiö, Keskisuomalainen, Liikesivistysrahasto).

Hyväksytäänkö seminaariin kaikki paperit ilman arviointiprosessia?

Kesäseminaarin ohjelma muodostetaan lähetettyjen abstraktien perusteella. Esitettäväksi tarjottavat paperit voivat olla taloustieteen tai liiketaloustieteen alalta. Kesäseminaarissa ei ole arviointiprosessia. Seminaariin voi osallistua myös ilman esitystä.

Pitääkö minun lähettää paperini seminaarin järjestäjälle?

Kun ohjelma on muodostettu ja kommentaattorit nimetty, esiintyjiä pyydetään lähettämään paperinsa suoraan nimetylle kommentaattorille. Paperia ei siis lähetetä tapahtuman järjestäjälle.

Ketkä ovat voittaneet aiemmin kesäseminaarin talousennustaja-palkinnon?

Taloustutkijoiden kesäseminaarin yhteydessä on jaettu talousennustaja-palkinto vuodesta 1998 lähtien, jolloin talouden tulevan kehityksen ennusti parhaiten OPK. Muut voittajat ovat: vuosi 1999 Nordea, 2000 Leonia, 2001 OPK, 2002 PTT, 2003 VM, 2004 ETLA, 2005 Nordea, 2006 SP, 2007 ETLA, 2008 SP, 2009 Sampo, 2010 Nordea, 2011 Nordea, 2012 PTT, 2013 Danske Bank, 2014 SP, 2015 SP, 2016 PTT, 2017 VM.

Mitä tarkoittavat seminaarin (ryhmä)sessiot?

Seminaarin esitykset on jaettu sessioihin. Kussakin sessiossa esitetään tiettyyn aihepiiriin (esim. työmarkkinat, julkinen talous, rahoitus) liittyviä tutkimuksia. Seminaarissa on samaan aikaan useampi sessio, josta kukin voi valita sen, joka häntä eniten kiinnostaa. Kullekin esitykselle pyritään varaamaan 25-30 minuuttia aikaa. Session puheenjohtaja vastaa ajankäytöstä. Tyypillisesti varsinaiselle esitykselle on varattu 15-20 minuuttia, kommenttipuheenvuorolle 5 minuuttia ja yleiselle keskustelulle 5 minuuttia.

Onko kaikissa saleissa tietokone ja tykki? Entä piirtoheitin?

Kaikissa saleissa on tietokone, tykki ja piirtoheitin.

Miten saan esityksen koneelle, kun en pääse tietokoneeseen käsiksi (tietokone on kaapissa, joka on lukossa)?

Tietokoneissa on kiinni ulkoinen, johdollinen USB-liitin, johon saa muistitikun kiinni. USB-liitin on pöydällä tietokoneen näytön lähettyvillä.

Onko osallistujien käytössä mikroluokkia?

Seminaarilaisten käyttöön on varattu kaksi tietokoneluokkaa, jotka sijaitsevat Agoran 1. kerroksessa, hotelli Alban puoleinen pääty. Seminaarivieraiden käyttöön hankitaan tunnukset, joilla he voivat kirjautua Agoran verkkoon.

Miten voin käyttää langatonta verkkoa?

Agorassa on avoin vierailijaverkko, joka näkyy jyu-guest-nimellä. Langattoman verkon käyttöön et siis tarvitse käyttäjätunnuksia.

Mistä saa lounasta?

Seminaarialueella on kaksi yliopiston ruokalaa, joissa voi käydä lounaalla. Agorassa sijaitsee ravintola Piato. Piatossa on normaalin ruoan lisäksi paistopiste, josta saa esimerkiksi pihvejä. Mattilanniemen A-rakennuksessa on lisäksi ravintola Wilhelmiina. (Katso kartta.) Piaton ja Wilhelmiinan ruokalistat ovat osoitteessa: http://www.sonaatti.fi/. Lisäksi syömässä voi käydä esimerkiksi hotelli Albassa.

Missä Hotelli Jyväshovi sijaitsee? Entä Hotelli Alba?

Hotelli Jyväshovi sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 35 (kävelykadulla). Hotelli Alba sijaitsee Mattilanniemen kampusalueella Agora-rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Katso kartta.

Missä sijaitsevat Keskisuomalaisen tilat?

Keskisuomaisen tilat sijaitsevat Aholaidassa, Jyväskylässä, reilu 3 kilometriä Mattilanniemestä itään. Katso Jyväskylän kaupungin kartta.

Mistä risteilylaiva (M/s Rhea/Suomi) lähtee?

Risteilylaiva lähtee Jyväskylän satamasta. Kävelkää rantaa pitkin keskustan suuntaan noin 10-15 minuuttia. Katso kartta.

Saako laivalta juotavaa ja pientä purtavaa? Onko laivalla televisiota?

M/s Rhealla/Suomella nauttimansa ruoat ja juomat jokainen kustantaa itse. Valitettavasti laivalla ei ole televisiota.

Onko laivalla kylmä? Onko laivalla sisätiloja?

Risteilemme Päijänteellä. Erityisesti mikäli aiot viettää iltaa laivan kannella, kannattaa varata vähän enemmän vaatetta päälle. Laivalla on myös sisätiloja.

Voisitkohan tilata taksin? Mitenköhän voin tilata taksin?

Jyväskylän Aluetaksi Oy, puh. 0100 6900.

Tukijat

yjs_logo_rgb-200x62.jpg

ksmllogo.gif

lsr-logo.jpg

greypinstr

 

Tänään

23. lokakuuta 2017, viikko 43, Severi. (*)

Yhteystietohaku
JSBE Sosiaalisessa mediassa

Facebook logo     

YouTube

Yliopistoportaalit

Uno

Isa

Wolmar