Markkinointi

Markkinointi-banneri

Markkinointi

Markkinoinnin henkilökunta

 

Tutkimus

Opetus ja opiskelu

Opetusohjelma ja tentit

Opintojen ohjaus

Opetussuunnitelmat 2017-2020

Opetussuunnitelmien vastaavuudet 2017-2020


 

Vanhentuneet opetussuunnitelmat

Markkinointi tieteenalana

Markkinointi tieteenalana on liiketaloustieteen alue, joka tutkii asiakkaita, kuluttajia, liiketoimintaa ja niiden välisiä suhteita monista eri näkökulmista. Yksinkertaistettuna markkinoinnin tavoitteena on myydä tuotteita ja palveluita paremmin. Nykyisin markkinointia ymmärretään ja opetetaan asiakassuhteiden kehittämisen näkökulmasta. Markkinoinnissa perehdytään sekä kuluttajamarkkinointiin ja organisaatioiden väliseen markkinointiin että tuotteiden ja palveluiden/ratkaisujen markkinointiin. Markkinoinnissa korostuu digitalisaation vaikutukset asiakkaiden käyttäytymiseen, esimerkiksi verkko-ostamisen ja sosiaalisen median muodoissa, sekä digitalisoitumisen vaikutukset organisaatioiden myynti- ja markkinointistrategioihin.

Markkinoinnin opinnot antavat valmiudet asiakaslähtöisen liiketoimintastrategian analyyttiseen suunnitteluun ja toteuttamiseen, asiakkaiden käyttäytymisen ja arvojen selvittämiseen sekä tämän pohjalta tapahtuvaan markkinoinnin kilpailukeinojen kehittämiseen ja soveltamiseen.

Oppiaineen keskeisimmät osaamisalueet opetuksessa ovat markkinoinnin strateginen suunnittelu ja johtaminen, markkinaympäristön ja asiakkaiden analysointi ja ymmärtäminen, kuluttajakäyttäytyminen, markkinointikeinojen tunteminen ja soveltaminen erilaisissa tilanteissa ja digitaalinen markkinointi. Markkinoinnin opetuksessa hyödynnetään paljon erilaisia yhteistyömuotoja yrityselämän kanssa.

Tutkimuksen ja opetuksen painopisteet ovat digitaalinen markkinointi, kuluttajamarkkinointi, markkinoinnin vastuullisuus ja eettisyys.

Markkinoinnista valmistuneet ovat työllistyneet erinomaisesti esimerkiksi markkinointijohtajiksi, asiakkuusjohtajiksi ja digitaalisen markkinoinnin johtajiksi.

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,

greypinstr

 

Tänään

23. marraskuuta 2017, viikko 47, Klemetti. (*)

Yhteystietohaku
JSBE Sosiaalisessa mediassa

Facebook logo     

YouTube

Yliopistoportaalit

Uno

Isa

Wolmar