Hae opiskelemaan matematiikka ja tilastotiedettä

Henri: "Aineenopettajalinjalle hieman vahingossa - mutta en ole katunut"

Parasta yliopisto-opiskelussa on valinnanvapaus: saat itse valita kurssisi ja opiskelutapasi. Matematiikan luennoilla ei ole läsnäolopakkoa ja välillä onkin mukavampaa opiskella asioita itsenäisesti kotona – etenkin, jos  edellisen illan opiskelijapippalot ovat venähtäneet aamuyön puolelle.

Itse päädyin matematiikan aineenopettajalinjalle hieman vahingossa. Kun Jyväskylän yliopiston erään toisen tiedekunnan ovet eivät avautuneetkaan minulle, päädyin varavaihtoehtooni kokeilemaan miltä opettajan koulutus tuntuu. Ja hyvältähän se on tuntunut. Vaikka ensimmäisen syksyn aikana opiskelujen mielekkyys vähän mietitytti, en ole kertaakaan vakavissani harkinnut hakemista muihin koulutuksiin.

Opetusharjoittelut ovat olleet omalla osallani parhaita opiskelukokemuksia ja tuoneet lisämotivaatiota muuhun opiskeluun.

Matematiikan opinnot ovat yliopistolla todella erilaisia kuin esimerkiksi lukiossa. Asioita tutkitaan huomattavasti syvällisemmin ja matemaattisten tulosten todistamiseen käytetään aikaa runsaasti. Kurssit koostuvat pääosin luennoista ja laskuharjoituksista. Luennoilla käyminen on auttanut omaa opiskeluani, mutta mikään pakko ei luentosaleissa ole istua. Kurssista riippuen kannattaa tutkia ovatko luennot sinun juttusi vai eivät.

Yleensä suurimman hyödyn saa laskuharjoituksissa, eli demoissa, joissa päästään käyttämään luennoilla esiintyneitä asioita laskuissa. Lisäksi usean kurssin läpäiseminen olisi jäänyt haaveeksi ilman laskuharjoituksista saatavia hyvityspisteitä! Laskut ovat myös useasti melkoisen haastavia, joten onkin suositeltavaa laskea tehtäviä yhdessä kaverien kanssa.

Opettajaksi opiskellessa paneudutaan matematiikan lisäksi myös pedagogiikkaan ja näiden opintojen kautta onkin ollut erittäin mukavaa tutustua eri aineiden opettajaksi opiskeleviin. Porukka kursseilla on ollut yleensä hyvin samanhenkistä ja kannustavaa. Omaa opetusta pääsee kuitenkin harjoittelemaan kunnolla vasta neljäntenä opiskeluvuonna.

Opintojen alkaessa ja myös opintojen aikana on helppo löytää uusia kavereita. Jyväskylän opiskelijaelämä on vilkasta ja tapahtumia on laidasta laitaan. Bileitä on runsaasti, mutta myös esimerkiksi kulttuuri- ja kansainvälisyystoimintaa on runsain mitoin. Kannattaakin vierailla rohkeasti kiinnostavissa jutuissa! Itse olen tykästynyt laajaan urheilutarjontaan – mukaan pääsee sekä katsomon että kentän puolelle.