Musiikin laitos

Jyväskylän yliopisto - University of Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto - University of Jyväskylä

  Humanistisen tiedekunnan tunnusväri   Henkilökunta | Opinnot | Tutkimus | Kirjasto | In English | Tiedekunta | Yliopisto

Jyväskylän yliopisto - University of Jyväskylä

  Etusivulle   kuva1 kuva2 kuva3 kuva4 kuva5 Uutiset 
 
Laitoksen henkilöitä

Jyväskylän yliopisto
Musiikin laitos
PL 35 (M)
40014 Jyväskylän yliopisto
Puh. (014) 260 1330
Fax. (014) 260 1331


 
 

*Kirjasto
*Opinnäytteet
*Tiedonhankinta
*Julkaisut
*Guidonet
*Lehdet
*PDF-kirjasto


Musiikin laitoksen kirjasto

Musiikin laitoskirjasto on osa yliopiston kirjastoa, joka toimii itsepalveluperiaatteella. Kirjaston aulassa on luku- ja työskentelytiloja sekä mikro ja päätteitä luetteloiden selaamista varten.

YHTEYSTIEDOT

Musiikin laitoksen kirjasto
avoinna ma-pe 8.00–16.00,
Hannele Saari, M301 puh. 014 - 260 1340
s-posti: hansaari@jyu.fi

Palvelut

Musiikin kuuntelu ja äänikopioiden tekeminen

Kirjastossa on 7 äänieristettyä kuunteluhuonetta, jotka on varustettu levysoittimella, cd-soittimella sekä kaksoisdekillä. Musiikin kuuntelu toimii itsepalveluna eli äänitteet on levykaapeissa, jonne ne käytön jälkeen palautetaan omalle paikalleen. Kuunteluhuone 6:ssä on cd-romien katselumahdollisuus. Videoita voi katsella, editoida ja kopioida 2. kerroksen editointihuoneessa. Videoita ja cd-romeja voi pyytää kirjastonhoitajalta M301.

Aineistojen lainaus

Kirjastossa on lainattavaa aineistoa kirja- ja nuottikokoelmassa. Laina-aika on kuukausi ja lainat palautetaan palautusvaunuun. Aikakauslehtiä ei anneta kotilainaksi, mutta niiden lyhytaikainen luovutus kopiointia varten on mahdollista. Käsikirjastossa olevia nuotteja ja kirjoja ei lainata. Äänitteitä ja videoita ei lainata Musica-rakennuksen ulkopuolelle, koska niille on varattu kuuntelu ja kopiontitilat. Opinnäytetyöt ovat arkistokappaleita ja niitä annetaan ainoastaan yö- ja viikonloppulainaksi. Opinnäytetyöt ovat luettavissa mikrokorttimuodossa pääkirjaston 2. kerroksen lukusalissa ja lainattavissa kaukolainana muihin kirjastoihin sekä luettavana verkossa valmistumisvuodesta 1997 lähtien.

Lainaus sekä varaus tehdään täyttämällä samanlainen lainauskortti kaikesta aineistosta. Tarkista teoksen nimiösivulta alleviivattu tekijä ja kirjoita se lainauskorttiin tekijäksi. Merkitse kohtaan hankintanumero nimiösivulla leiman alla oleva lyijykynällä merkitty numero tai tarrasta id-numero. Näin vältyt turhilta palautuskehotuksilta. Varausta tehdessäsi jätä lainauskortista allekirjoitus pois, muuten varaus tulkitaan lainaukseksi.

Huom.! Laitoskirjasto ei ole mukana koneellisessa lainauksessa. Siitä johtuen Jykdokin saatavuus–tieto "saatavana" tarkoittaa laitoksen kirjojen osalta sitä, että kirja on lainakappale. Se voi kyllä olla lainassa. Sama koskee muitakin laitoskirjastoja. Sen sijaan yliopiston kirjaston ja palvelukirjastojen osalta saatavuustiedot ovat reaaliaikaisia.

Käyttäjäkoulutus

Luetteloiden käyttöoppaissa on käyttöohjeita ja hakuesimerkkejä. Opiskelijoille järjestetään käyttäjäkoulutusta tiedonhankinnan kursseilla, joissa tutustutaan tarkemmin erilaisiin kampuksen luetteloihin, tietokantoihin ja muihin tutkimusmateriaalin hankintapaikkoihin. Yliopiston kirjastossa (2 krs. luentosali) järjestetään käyttäjäkoulutusta lukukausien aikana kampuksen luetteloissa ja tietokanta CD-romien käytössä samoin kuin internet-yhteyksiä ulkomaisiin yliopistojen kirjastoihin. Tarkemmat koulutusajankohdat ilmoitustaululla ja musa-postilistalla.