Opiskelu

Kirjastopalvelut

Jyväskylän kirjastot


Jyväskylän yliopiston kirjasto (JYK)

Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto

 

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIRJASTO 

Seminaarinkatu 15, B-rakennus

40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Puh. (014) 260 3432

http://kirjasto.jyu.fi 

Jyväskylän yliopiston kirjasto on monitieteinen ja monipuolinen  oppimisympäristö, joka yhdistää painetut ja elektroniset tiedonlähteet nykyaikaiseksi  tietoympäristöksi.  Kirjastoon  kuuluu pääkirjaston lisäksi neljä  kampuskirjastoa: Liikunnan, Mattilanniemen, Tourulan  ja Ylistönrinteen  kirjastot sekä yliopiston laitoksilla sijaitsevia laitoskirjastoja.

 * Palvelupisteet

 * Aukioloajat 

 

Kokoelmat    

Kirjaston suurimmat kokoelmat ovat yleiskokoelma, joka koostuu sekä lainattavasta kirjallisuudesta että lukusalikäyttöön tarkoitetusta aineistosta sekä varastoon sijoitettu vapaakappalekokoelma. Kurssikirjat ovat pääasiallisesti 1. kerroksessa, 2. kerroksen lukusalista löytyy humanististen alojen kirjallisuus ja 3. kerrokseen on sijoitettu kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden, liikuntatieteiden ja luonnontieteiden aineistot.

* Yleiskokoelma: kirjat ja lehdet 

* Vapaakappalekokoelma      

 

Tiedonhaku   

Kirjaston oma kokoelmatietokanta JYKDOK sisältää yleiskokoelman ja    vapaakappalekokoelman  kirjat ja lehdet sekä JY:n opinnäytteet. Jyväskylän yliopistossa käytettävissä olevat elektroniset aineistot, mm. eri tieteenalojen tietokannat ja verkkolehdet on koottu NELLI-portaaliin.

* Tiedonhaku

 

 Palvelut 

-  Lainaustoimisto kirjaston ensimmäisessä kerroksessa palvelee kaikissa lainaukseen liittyvissä asioissa

* Lainaus

 - Tietopalvelun päivystys (2. krs) ohjaa ja neuvoo tiedonhankinnan kysymyksissä

 - Kaukopalvelun (1. krs) välityksellä voidaan tilata kaukolainaksi muista koti- ja ulkomaisista kirjastoista sellaisia teoksia, joita ei ole Jyväskylän  yliopiston kirjastossa.

 * Kaukopalvelu

 - Kirjavitriinistä (1. krs) saa yliopiston julkaisuja, atk-kirjoja, opiskelutarvikkeita, postimerkkejä,  kopiokortteja. Kirjavitriini kopioi, skannaa, tulostaa, faksaa, neuvoo ja   palvelee.

     * Kirjavitriini

- asiakkaiden käytössä on kirjaston eri kerroksissa 40 yliopiston verkkoon kytkettyä työasemaa, monitoimilaitteita, kopiokoneita sekä skanneri. Langaton verkko (WLAN) kattaa asiakastilat ja  Liikunnan kirjaston tilat.

- kirjasto järjestää lukukausittain tiedonhankinnan opetusta opintojen eri vaiheissa oleville

*Tiedonhankinnan koulutus

  

Jyväskylän seudulla sinua palvelevat myös seuraavat kirjastot:

    

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINKIRJASTO – KESKI-SUOMEN MAAKUNTAKIRJASTO

 

Pääkirjasto:

Vapaudenkatu 39–41 

Lainaustoimisto p. 014 266 4123

  

Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto on yleinen kirjasto, joka hankkii kokoelmiinsa kauno- ja tietokirjallisuutta ja muita kirjastokäyttöön sopivia tallenteita. Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla. Aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Henkilökunta opastaa kirjaston käytössä.

Kaupunginkirjasto internetissä: www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Kaupunginkirjaston internet-sivuilta löytyvät mm. kirjaston aineistotietokanta, viikoittainen uutuusluettelo, lehtiluettelo, kirjastojen aukioloajat sekä muuta tietoa kaupunginkirjaston palveluista ja toimipisteistä.

Jyväskylän kaupunginkirjasto kuuluu Aalto-kirjastot – Keski-Suomen kirjastoverkkoon. Jyväskylän lisäksi Aalto-kirjastoihin kuuluvat Jämsän, Kuhmoisten, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken kirjastot. Aalto-kirjastoilla on käytössään yhteinen aineistotietokanta ja kirjastokortti. Lisätietoja osoitteesta www.aaltokirjastot.fi.

Kokoelmat

Laaja kokoelma kotimaista ja ulkomaista kertoma- ja tietokirjallisuutta suomeksi ja muilla kielillä, runsaasti lasten- ja nuortenkirjallisuutta, musiikkikirjallisuutta

Keski-Suomen maakuntakokoelma, joka sisältää Keski-Suomea käsittelevää aineistoa sekä keskisuomalaisten kirjailijoiden teoksia (KESKI-aluetietokanta internetissä)

-Sanoma- ja aikakauslehtiä eri aloilta, myös vanhoja vuosikertoja

-Musiikkiäänitteitä, nuotteja, partituureja, kielikursseja, äänikirjoja, videofilmejä, CD-ROM-tallenteita, DVD-tallenteita

-Kurssikirjoja, mm. Jyväskylän yliopiston perusopintoihin sisältyviä suomenkielisiä kirjoja

- Asiakkaiden käytössä myös kattava kokoelma tietokantoja ja sähköisiä hakuteoksia


Palvelut

- Aineiston lainaus kirjastojen asiakaspalvelussa tai itsepalveluna.

- Lainojen uusinta: 1) Kirjastossa yleisöpäätteillä tai virkailijan palvelupisteessä tai 2) puhelimitse pääkirjaston aukioloaikoina lainaustoimistosta (p. 014 266 4123) tai alue- ja lähikirjastojen numeroista toimipisteiden aukioloaikoina sekä 3) internetin kautta www.jyvaskyla.fi/kirjasto. Uusintamahdollisuus internetin kautta edellyttää henkilökohtaista salanumeroa, jonka saa kirjastosta vain henkilökohtaisesti noutamalla.

- Sähköiset palvelut: Rekisteröidyttyään käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla kirjaston tietokannan käyttäjäksi asiakkaalla on mahdollisuus varata aineistoa, selata ja tarpeen mukaan perua aiempia varauksiaan, uusia lainoja, saada noutoilmoitukset varauksista sekä myöhästymisilmoitukset tekstiviesteinä, sähköpostitse tai postitse. Tietokannassa on myös muistutuspalvelu, jonka aktivoituaan voi saada sähköpostitse muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Erillisen IntroActive-palvelun avulla asiakas voi saada tietoa määrittelemiensä hakuehtojen mukaisesta uutuusaineistosta ja luoda virtuaalisia kirjahyllyjä. Sähköisten palvelujen käyttö on ilmaista varausmaksuja lukuun ottamatta.

- Lukusali pääkirjaston 3. kerroksessa (30 lukupaikkaa).

- Kaikissa toimipisteissä on asiakastietokoneita, joissa internet-yhteys ja tekstinkäsittelymahdollisuus.

- Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä langaton verkko. Käyttäjätunnuksen ja kirjalliset ohjeet verkon käyttöönotosta saa kaikista pääkirjaston palvelupisteistä.
- Kirjastossa on mahdollista käyttää omia kannettavia tietokoneita tai lainata pääkirjaston tiloihin 2. ja 3. kerrokseen kirjaston kannettava kone (käyttöaika 2 h).

- Pääkirjaston asiakastietokoneiden käyttövaraukset p. 014 266 4117, alue- ja lähikirjastojen koneet varataan suoraan ko. kirjastosta.

- Yksityisille asiakkaille ja ryhmille annetaan kirjastonkäytön opetusta. Ryhmien tulee varata etukäteen aika kirjaston tietopalvelusta, p. 014 266 4104.


Pääkirjastossa lisäksi mm.:

- Ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus 2. kerroksessa

- Tutkijanhuoneet (3 kpl), vuokra opiskelijoille 10 €/kk ja muille 20 €/kk

- Musiikkiosastolla kuuntelupaikkoja ja -huone sekä soitonharjoitteluhuone, jossa piano

- Lukupysäkillä 3. kerroksessa uutta kertomakirjallisuutta esittelevä piste

- Lehtilukusalin Kuntainfossa tietoa Jyväskylän kaupungin palveluista

- Kaksi vuokrattavaa luentosalia ja kerhohuone, varaukset kirjaston taloustoimistosta p. 014 266 4099. color="#0000ff">www.jyvaskyla.fi/kirjasto/palvelut/tilat

 

 

 

 

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO

http://www.jamk.fi/kirjasto

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto on ammatillisesti suuntautunut tieteellinen kirjasto. Kirjasto palvelee korkeakoulun opiskelijoiden ja
opetus- ja tutkimushenkilöstön lisäksi alueen yrityksiä ja kaikkia ammatillisen tiedon tarvitsijoita. Kirjastoon hankitaan aineistoja ammattikorkeakoulun eri koulutusaloilta. Toimipisteiden ajantasaiset aukioloajat ovat kirjaston www-sivuilla (http://www.jamk.fi/kirjasto/palvelut/aukioloajat).

Pääkampuksen kirjasto
Rajakatu 35 F- ja G-siipi, 40200 JYVÄSKYLÄ 040 552 6541 kirjasto(at)jamk.fi Avoinna myös lauantaisin lukukausien aikana.
Kokoelma teknologian, liiketoiminnan ja palvelujen (liiketalous, tietojenkäsittely, vaatetus, music and media management), opetuksen ja kasvatuksen sekä hoitotieteen, sosiaalialan ja kuntoutuksen aloilta.

Lutakon kampuskirjasto
Piippukatu 2, 40100 JYVÄSKYLÄ
040 559 0654
kirjasto.lutakko(at)jamk.fi
Kokoelma informaatioteknologian, tietojenkäsittelyn, rakennustekniikan, matkailun, kuluttajapalveluiden, ruoka- ja ravintolapalveluiden, palveluiden johtamisen, ympäristö- ja toimitilapalveluiden sekä yrittäjyyden aloilta.

Musiikkikampuksen kirjasto
Pitkäkatu 18-22, 40700 JYVÄSKYLÄ
040 559 4193
kirjasto.musiikki(at)jamk.fi
Kokoelma musiikkialan, musiikkikasvatuksen sekä varhaiskasvatuksen kirjallisuutta ja aineistoja. Kirjastossa on paljon nuotteja, partituureja, cd-levyjä ja audiovisuaalista aineistoa. Kirjastossa on mahdollisuus musiikkiaineistojen kuunteluun.

Luonnonvarainstituutin kirjasto
Tuumalantie 17
43130 TARVAALA
040 559 0367
kirjasto.luva(at)jamk.fi
Kirjasto sijaitsee Saarijärvellä.
Kokoelma maatalouden, metsätalouden, ympäristöalan, bioenergian ja yrittäjyyden aloilta. 

 

Sivun alkuun

Yhteystiedot

Student life

Opintopalvelut


Opiskelijapalvelut:
Asiointipalvelu
9.00 - 15.00
Puh. 040 805 4339 tai 040 805 4340
opiskelijapalvelut [at] jyu.fi

Opintotuki:
Asiointipalvelu
9.00 - 12.00

Puhelinpalveluaika
13.00 - 15.00

Puh. (014) 260 1065
opintotuki [at] jyu.fi

Käyntiosoite:
T-rakennus, 2. krs.
Seminaarinkatu 15

Opintopalvelut
PL 35,
40014 Jyväskylän yliopisto
fax 014 617 570