Lasten ja nuorten yliopisto

Banneri

Lasten ja nuorten yliopiston, kasvatustieteiden tiedekunnan, yliopiston tiedemuseon, Alvar Aalto museon sekä Keski-Suomen museon Ruusupuiston alueen yhteistyönä järjestetyissä piparkakkuarkkitehtuuri- ja joulunperinnepajoissa tutustuttiin jouluun ennen vanhaan, sekä rakennettiin omia pipariluomuksia Ruusupuiston aulan näyttelyä (16.12.2016-9.1.2017)varten.

Tervetuloa lasten ja nuorten yliopistoon

Ilmoituksia ja huomioita

 • 14.2.2017 Iloista ja aurinkoista ystävänpäivää kaikille! Kevään ja kesän koko ohjelmaan voi nyt ilmoittautua täällä tai sivupalkista löytyvistä linkeistä! Luvassa kädentaitoja, taidetta, valokuvausta, liikuntaa, elokuvan tekoa, sekä historialeirit Jyväskylässä ja Laukaassa!

Mikä Lasten ja nuorten yliopisto?

Maailmassa riittää ihmettelemistä ja tutkimista kaikenikäisille. Lasten ja nuorten yliopisto tarjoaa uudenlaisen toimintamuodon, jonka parissa osallistujat pääsevät tutustumaan yliopistossa toimiviin tieteenaloihin. Kurssien ja työpajojen tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan rohkeasti tieteen, taiteen ja tutkimuksen maailmaan. Tiedettä tehdään tutkien, arvioiden, ihmetellen, innostuen ja itse kokeillen.

 

Lasten yliopistotoiminnassa mukana

 

 

Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA 

 Keväällä 2017

 • Kuvasta valoon -valokuvauskurssi 7-12 vuotiaille lauantaisin 25.3. ja 1.4.2017

Kesällä 2017

Ennakkotietoa syksylle 2017

 • Syysloman mysteerileiri
 • Suomen lipun historiaa ja työpajat näyttelykeskus Soihdussa

  Yhteystiedot

  Järjestäjien yhteystietoja


  Joanna Mäki-Valkama
  Lasten ja nuorten yliopistotoiminnan koordinaattori
  HuK
  joanna.k.maki-valkama@jyu.fi

  Tapahtuma-arkisto