Yliopistopaino

Jyväskylän yliopistopainolle ympäristösertifikaatti

Jyväskylän yliopistopainon toiminnalle on 28.5.2009 myönnetty ISO 14001 ympäristösertifikaatti Inspecta Sertifiointi Oy:n toimesta. Ohessa lehdistötiedotteemme aiheesta.

YLIOPISTOPAINOLLE YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI

Jyväskylän yliopistopainon toiminnalle on 28.5.2009 myönnetty ympäristösertifikaatti, jonka myönsi Inspecta Sertifiointi Oy. Kirjapainoalalla ympäristösertifikaatti on varsin harvinainen ja annettiin nyt ensimmäistä kertaa digipainamiseen erikoistuneelle painolle Suomessa.

Jyväskylän yliopistopaino on kehittänyt järjestelmällisesti toimintaansa ja ympäristötoimintojaan. Siitä on osoituksena vuonna 2002 myönnetty ISO 9001:2000 -standardin mukainen laatusertifikaatti. Nyt toiminta varmentuu lisäksi ISO 14001:2004 -standardin mukaisella ympäristösertifikaatilla.

Ympäristöjärjestelmä kattaa Yliopistopainon koko toiminnan.

- Jyväskylän yliopisto on sitoutunut edistämään ympäristötietoutta ja kestävää kehitystä hyvin käytännönläheisillä toimilla. Ympäristönäkökulma tulee sisällyttää myös kaikkiin palveluihin, rehtori Aino Sallinen korostaa.

- Puolueettoman, auktorisoidun tahon myöntämä sertifikaatti osoittaa tehdyn kehittämistyön ja ympäristötoiminnan aitouden. Sertifioidut tuotteet ja palvelut ovat suunnattu yliopiston lisäksi yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Tarjoamme materiaaleja ja tuotteita, joiden ympäristövaikutukset on varmennettu, painonpäällikkö Ilpo Viitala kertoo.

Sertifiointi kattaa Yliopistopainon koko painotuotannon lisäksi yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden käytössä olevien 130 monitoimilaitteen ja noin 200 verkkotulostimen käytönhallinnan. Tämä tarkoittaa mm. käytettävien materiaalien, tarvikkeiden ja laitteiden laadun, määrän, kierrätyksen sekä toiminnan ohjausta painotuotteissa. Samat periaatteet koskevat kopioinnin ja tulostuksen ylläpitoa noin 15 000 käyttäjälle yliopistossa.

Yliopistopainon ympäristöohjelmassa painotetaan mm. paperin käytön ympäristövaikutusten minimointia, yliopiston tulostus- ja kopiointikonseptin ympäristövaikutusten vähentämistä ja ympäristötietoisuuden lisäämistä sidosryhmätoiminnassa.

- Ympäristöasioiden merkitys kasvaa. Yhä useammalle on aidosti merkitystä, kuinka palvelu tai tuote on toteutettu ympäristön kannalta. Palvelumme, toimintamme ja tuotteemme ovat osa myös asiakkaittemme imagoa. Yliopistossa erityisesti, laajojen palveluidemme ja suurten volyymien vuoksi, toimintojen ympäristövaikutuksilla on merkitystä. Ympäristöratkaisumme vaikuttavat positiivisella tavalla koko yliopiston päivittäiseen toimintaan, Viitala sanoo.

Painonpäällikkö Ilpo Viitala, puh. (014) 260 1142 tai 050-3130424, ilpo.viitala@adm.jyu.fi

yopaino-varipalkki-small.jpg

Käyntiosoite:
Cygnaeuksenkatu 3

Avoinna arkisin 8:00 - 16:15

Postiosoite:
FI-40014 Jyväskylän yliopisto

puh. 040 805 3654 ja 040 508 4656

Painotuotanto ja tarjouspyynnöt:
paino@jyu.fi

* * * * * * * * * * * * * *

Print it -kopio- ja tulostuspalvelun tukitiedot