Yliopistopaino

Print it -palvelukonsepti

Tulostaminen ja kopiointi yliopistolla on maksullista. Yliopisto kustantaa perusopiskelijalle 7 euron tulostuskiintiön lukukautta kohden. Kiintiöön ovat oikeutettuja varsinaiset tutkinto-opiskelijat, erillisiä kasvatustieteiden opintoja suorittavat opiskelijat sekä ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat. Kiintiö annetaan opiskelijalle, joka on ilmoittautunut läsnä olevaksi ja suorittanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Vaihto-opiskelijoilta ei vaadita kyseistä maksua.

Mikäli opiskelija maksaa kerralla koko lukuvuoden jäsenmaksun, hän saa 14 euron saldon. Saldo ladataan opiskelijan henkilökohtaiselle tulostus- ja kopiotilille, omalle käyttäjätunnuksen taakse. Opiskelija voi ostaa tulostustililleen lisäsaldoa (quotaa) verkkomaksupalvelusta. Pienin ostomäärä on 3 EUR, joka oikeuttaa 42 A4 -mustavalkoisen sivun tulostamiseen tai kopiointiin. Jatko-opiskelijat ja täydentävät opiskelijat kustantavat kopioinnin ja tulostamisen itse tai sopivat käytännöistä oman laitoksen kanssa.

Canon-monitoimilaitteilla voidaan kopioida, tulostaa ja skannata - myös väreissä.

Monitoimilaitteen käyttäminen edellyttää kirjautumista eli käyttäjän tunnistautumista laitteelle. Käyttäjä kirjautuu laitteelle lähtökohtaisesti yliopiston tietoverkon käyttäjätunnus + salasana -yhdistelmällä. Huom! Kannattaa testata tunnuksien toimivuus tietokoneella ennen ensimmäistä kirjautumista.

Käyttäjä voi jatkossa helpottaa kirjautumista tunnistaumisvälineellä. Kirjautumisvälineeksi suositellaan nykyään opiskelijakorttia. Tarjoamme myös erillistä kopioavainta yliopistokauppa Sopista, mutta vain siinä tapauksessa, että muissa kirjautumistavoissa on ongelmia. Tunnistautumisvälineeksi voi tarjota myös esim. bussi- ja kirjastokorttia. Vaatimuksena on vain se, että lukija tunnistaa välineen ja antaa rekisteröinnin jatkua. Rekisteröimisen jälkeen tunnistautumiseksi riittää pelkkä kopioavaimen näyttäminen kortinlukijassa. Aina voi vaihtoehtoisesti kirjautua pelkillä yliopiston tietoverkon käyttäjätunnus + salasana -yhdistelmällä.

Yliopistopainon kumppani, Yliopistokauppa Soppi jakaa tarvittaessa kopioavaimen opiskelijoille. Soppi löytyy Seminaarinmäen pääkirjaston ja T-rakennuksen välistä. Omasta kopioavaimesta tulee pitää vastuullisesti hyvä huoli, sillä toinen henkilö voi käyttää sitä väärin. Hukatun avain tilalle voi lunastaa uuden avaimen Sopista tai Yliopistopainosta (Cygnaeuksenkatu 3) viiden (5) euron maksua vastaan. Soppi myös opastaa laitteiden käytössä ja myy lisää kopiosaldoa.

Työasemalta monitoimilaitteelle tulostettaessa valitaan jysecure-niminen tulostin. Lähetetty asiakirja siirtyy järjestelmän palvelimelle (24h ajaksi) odottamaan vapauttamista joltakin Canon-laitteelta missä tahansa yliopiston alueella. Tulostustyötä vapautettaessa käyttäjä tunnistautuu monitoimilaitteelle edellä kuvatulla tavalla. Tunnistauduttuaan käyttäjä näkee oman tulostusjononsa (Secure Print –valinta) ja voi vapauttaa asiakirjan(t) tulostukseen. Atk-luokissa on usein käytössä pöytätulostimia, joille tulostetaan samalla ajurilla luokan työasemilta. Vapautus tapahtuu omalla tunnistautumisvälineellä. Tunnistautumisen jälkeen verkkotulostin tulostaa automaattisesti ulos uusimmat tulostustyöt.

Yliopistopainon palveluhenkilöt antavat apua mahdollisissa Print it -palveluun liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

yopaino-varipalkki-small.jpg

 

Käyntiosoite:
Cygnaeuksenkatu 3

Avoinna: Ma - pe 8:00 - 16:00

Postiosoite:
PL 35

FI-40014 Jyväskylän
yliopisto

Asiakaspalvelu: puh. 040 805 3654

Painotuotanto ja tarjouspyynnöt (Print production and offers): 
paino@jyu.fi

* * * * * * * * * * * * * *

Print it -kopio- ja tulostuspalvelun tukitiedot
(JY:n henkilökunta ja opiskelijat):
printmaster@jyu.fi

puh. 050 441 4030 (vain tuki)
(ma-pe 08.00 - 16.00)