Feel the Thunder -näyttely L-rakennuksessa 8.-22.11.2018 / Installation "Feel the Thunder: speculative designs on Hockey as work" 8.-22.11.2018 (RECLAS)

Feel the Thun­der! Spe­ku­la­tii­vi­sia muo­toi­lu­ja jää­kie­kos­ta työ­nä Millaisista aineksista rakentuu menestyvä jääkiekkojoukkue? Tule pohtimaan asiaa Feel the Thunder -näyttelyn avajaisiin torstaina 8.11.2018!
  • When Nov 08, 2018 from 10:00 AM to 01:00 PM (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Where Liikunta-rakennus (L), ala-aula, Keskussairaalantie 4, Jyväskylä
  • Contact Name
  • Contact Phone 040 805 3220
  • Web Visit external website
  • Add event to calendar iCal

Feel the Thunder -näyttelyssä on esillä jääkiekkojoukkue Ukkosen keräily- ja muistoesineitä. Eikö Ukkonen kuulosta tutulta? Ei se mitään! Kyseessä onkin kuvitteellinen jääkiekkojoukkue. Näyttelyn esineet, kuten pinssit, pelipaidat ja pelaajakortit, on muotoiltu etnografisen Jääkiekko työnä -tutkimuksen pohjalta.

Tutut esineet leikittelevät keräily- ja muistoesineiden muodoilla ja spekuloivat vaihtoehtoisilla menneisyyden ja tulevaisuuden tapahtumilla.

– Pelaajien lisäksi esiin pääsevät myös muut kiekkoammattilaiset, kuten huoltajat, toimistotyöntekijät, terapeutit, valmentajat, johtajat, managerit sekä fanit ja vapaaehtoiset. He kaikki tekevät töitä joukkueensa eteen joka päivä, koko kauden. Esineet on muotoiltu niin, että ne kutsuvat katsojaa pohtimaan jääkiekkoa työnä ja pohtimaan, mistä rakentuu menestyvä joukkue, Sari Pietikäinen kertoo.

Näyttely syntyi muotoilun, diskurssintutkimuksen, antropologian ja jääkiekon ammattilaisten yhteistyön tuloksena. Reilun vuoden aikana tutkijatiimi kehitti monimuotoisia tapoja analysoida aineistoa sekä tuottaa ja jalkauttaa tutkimustietoa.

Professorit Luke Cantarella, Christine Hegel ja Sari Pietikäinen muotoilivat näyttelyn jokaisen esineen. Niissä kiteytyvät yli kolme vuotta jatkuneen etnografisen Jääkiekko työnä -tutkimuksen tulokset.

– Myös JYP on ollut tärkeässä roolissa. Olemme tehneet sekä tutkimusprojektia että näyttelyä yhteistyössä heidän kanssaan, Pietikäinen sanoo.

Tutkimusta ovat tukeneet taloudellisesti Suomen Akatemian rahoittama Cold Rush -tutkimusprojekti, Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitos, soveltavan kielentutkimuksen tutkimuskollegio RECLAS sekä Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

Feel the Thunder: Spekulatiivisia muotoiluja jääkiekosta työnä

Näyttelyn avajaiset 8.11.2018 klo 10.00–13.00
Ohjelma: puheenvuoroja, keskustelua, kahvitarjoilu
Liikunta-rakennus (L), ala-aula, Keskussairaalantie 4, Jyväskylä

Näyttely on esillä 8.–22.11.2018 arkisin klo 8–16.

Näyttelyn suunnittelu ja toteutus:

Sari Pietikäinen (Jyväskylän yliopisto), Luke Cantarella (Pace University, USA), Christine Hegel (Western Connecticut State University, USA)
Valokuvat: Pekka Rötkönen

***

Please join us for the opening of Installation "Feel the Thunder: speculative designs on Hockey as work", an experiment between Art, Design, Discourse Studies and Anthropology.

Thursday 8.11.2018 at 10.00-13.00, Liikunta, ala-aula, Keskussairaalantie 4, Jyväskylä.

Installation will be open for visitors during 8.-22.11.2018 on weekdays at 8-16.

More information