Mediassa

Undark: Science, Sensationalism, and the Lessons of ‘Insectageddon’

In a response published in the journal Rethinking Ecology, Atte Komonen and colleagues worried that the unsubstantiated claims pinballing across the globe could diminish public faith in science, and even undermine efforts to address the real stressors that many of the planet’s insects face.

Yle Uutiset Keski-Suomi: Järvikalalle olisi ottajia, mutta matkalla ruokalautaselle on vielä mutkia

Järvikala on hyvä ja ympäristöystävällinen proteiinin lähde. Sisävesikalan nykyistä laajamittaisemmalle käytölle on silti vielä useita esteitä. Esimerkiksi kalakantojen suuruuksista ei ole riittävästi tietoa. "Jos halutaan paras tuotto, niin meidän olisi hyvä kerätä saalistiedot: paljonko vesistöstä nostetaan kalaa ja mitä lajeja. Sen lisäksi on tärkeä tietää kasvuaineisto, miten hyvin kalakanta kasvaa ja miten se vastaa kalastukseen. Sitten voidaan arvioida kalastuksen vaikutusta ja hakea oikea taso", tutkija Timo Ruokonen Jyväskylän yliopistosta sanoo.

Jewish Link on New Jersey: Israeli Research and Innovation Is a Hot Ticket

Nanotechnology is one of the hot fields of shared interest for application in everything from cancer-drug delivery to finding dark matter in outer space. BINA recently inked research and cooperation deals with the United Nations International Iberian Nanotechnology Laboratory in Portugal; the University of Jyväskylä in Finland...

Helsingin Sanomat: Lapsettomien puolustaja

Aina kun Jyväskylän yliopiston ekologian professori Janne Kotiaho ehdottaa lapsettomuuslisää esimerkiksi seminaarissa, yleisö naurahtaa. Ja vähän leikkiä se onkin, vaikka siinä on totuuden siemen.

Yle: Yli 800 metsän lajia vaarassa kuolla sukupuuttoon - mihin luonnon monimuotoisuutta tarvitaan?

Sukupuuttoja tapahtuu koko ajan, alkuperäistä luontoa kadotetaan kiihtyvällä tahdilla. Kun laji poistuu, se on menetetty ikuisiksi ajoiksi. Tässä jutussa avataan monimuotoisuuden tärkeyttä, ja sitä mitä tapahtuu, kun lajeja häviää maapallolta. Millaisia seurauksia vaikkapa sillä olisi, jos kuusi katoaisi ilmastomuutoksen myötä? Asiantuntijana muun muassa soveltavan ekologian professori Mikko Mönkkönen Jyväskylän yliopistosta.