18.03.2019

Tapahtumat

Luontohyvitys-työpaja Kajaanissa

Kevään viimeinen kansalaistyöpaja järjestetään Kajaanissa sunnuntaina 7.4.2019 klo 10-15.30 Impilinnassa, Kainuun ammattiopiston Seppälän kampuksella. Luontohyvitys-työpajoissa kansalaiset pääsevät yhdessä pohtimaan pienen mittakaavan luontohyvityksiä, eli miten jokainen meistä voisi hyvittää luonnolle elämästään aiheutuneet luontoarvojen heikentymiset. Työpajoissa käytetään tulevaisuudentutkimuksen ja kansalaistieteen osallistavia menetelmiä. Tavoitteena on tunnistaa kansalaisten luontohyvityksiin liittyviä ideoita, huolia ja resursseja. Tilaisuus on maksuton ja tarjoamme aamukahvin sekä kevyen lounaan. Työpajan rakenne lyhyesti: 

  • Tutustumista
  • Lyhyt esitys ekologisesta kompensaatiosta ja Katoava luonto -hankkeesta
  • Ryhmätyöskentelyä perustuen metodeihin: arvopörssi, aisti- ja kävelytehtävä ulkona, kompensaatiopyörö (loop) sisältäen luontohyvitysideoiden keräämisen ja edelleen kehittelyn kolmen pääteeman alla: ideat, resurssit, huolet

Ilmoittautumisaika 18.3-5.4.2019 

Lä­hi­luon­nos­ta liik­keek­si - luo­van tans­sin kurs­si Hel­sin­gin työ­väen­opis­tos­sa

Tiistaisin 2.4., 9.4., 16.4. ja 23.4. 

Kallio - Opistotalo - 205 Viipurinsali, 2. krs
Ajat: muutoin klo 17.30-19, mutta poikkeava kelloaika ti 16.4. klo 16.15-17.45! 
Kurssilla tutustutaan moniaistisesti läheiseen kaupunkiluontoon, kuunnelleen haistellen, tunnustellen ja yksityiskohtia tarkastellen. Näiden havaintojen pohjalta luomme omaa tanssiliikettä liikuntasalissa. Ohjelmaan sisältyvät yhteiset lämmittelyt, omaa havainnointia ja ohjattuja liikkeellisiä tehtäviä yksin, parittain ja pienryhmissä.
Kurssi sopii kaikenikäisille lähiympäristöstä, luonnosta ja luovasta liikkumisesta kiinnostuneille: ei vaadi ennakkotaitoja, kurssilla liikutaan oman kunnon ja taidon mukaan.
Kurssi aloitetaan Kallion Opistotalon aulasta liikkeelle lähtien lähiluontoon, minkä jälkeen palataan liikuntasaliin. 
Tarvitset säähän sopivat ulkoiluvaatteet, pienet muistiinpanovälineet ja joustavat vaatteet sisäliikuntaan sekä uteliaan mielen.
Opettaja: Satu Tuittila
Ilmoittaudu tästä linkistä.
 

Lisäksi työpaja on tilattavissa osaksi omaa tapahtumaa tai esim. tyky-päiville. Lisätietoja ja varaukset Satu Tuittila satu.m.tuittila@jyu.fi.

Palstafestarit puutarhapalstoilla!

Keväiset palstafestarit tutkimuspalstoilla 4.-5.5.2019 Helsingin Toimelassa, Pasilassa ja Kivihaassa. Palstapuutarhurit pääsevät heti kevään alussa kylvämään luonnonkukkia sekä pohtimaan yhdessä tutkijoiden kanssa mahdollisuuksia lisätä luontoarvoja palstoillaan. Luvassa monenlaista mukavaa ohjelmaa. Aikataulu tarkentuu tuota pikaa.

SUSPLACE (Sustainable place shaping) Tampereella 7.-10.5.2018

Pidämme esityksen kongressissa. Lisätietoa: SUSPLACE website.

Luontohyvitys-talkoot alkavat kesällä 2019

Järjestämme pääkaupunkiseudulla ensimmäiset talkoot, joissa alueen asukkaat pääsevät yhdessä parantamaan esimerkiksi lähipuistonsa tai läheisen joutomaan luontoarvoja. Luvassa lapiointia, niittämistä, haravoimista, kylvämistä ja istuttamista sekä mahdollisesti myös taide-elämyksiä! Lisätietoja myöhemmin talkookohteiden varmistuttua.

Menneet tapahtumat