18.01.2018

Kuukausi fysiikalla - näe mitä tiede on ja koe miten sitä tehdään

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos järjestää jälleen kesällä 2018 suositun Kuukausi fysiikalla -kesätyöprojektin lukion toisen vuosikurssin oppilaille. Tarkoituksena on antaa toisen asteen opiskelijoille mahdollisuus tutustua yliopistossa tehtävään fysiikan tutkimukseen parhaalla mahdollisella tavalla: itse osallistumalla.

Kesätyössä pääset tutustumaan fysiikan laitoksen toimintaan ja tutkimukseen tutkimusryhmän jäsenenä. Laitoksessa tutkitaan teoreettista hiukkasfysiikkaa ja kosmologiaa, materiaali- ja nanofysiikkaa sekä ydin- ja kiihdytinfysiikkaa. Teoreettisten fyysikoiden kanssa sinulla on mahdollisuus mm. mallintaa alkuaineiden syntyä varhaisessa maailmankaikkeudessa tai laskea protonin rakennetta. Kokeellisen fysiikan projekteissa voit päästä osallistumaan kiihdytinlaboratorion syklotronilla tehtävään ydinfysiikan kokeeseen, selvittämään tomografiakuvauksen soveltuvuutta komposiittimateriaalin ominaisuuksien tutkimiseen, mittaamaan hiilinanoputkien ominaisuuksia, testaamaan ilmalämpökeräimen suorituskykyä - tai tekemään jotain muuta mielenkiintoista.

Hakeminen ja lisätietoa

• Voit hakea kesätoihin fysiikan laitokselle täyttyämällä sähköisen hakulomakeen. Hakuaika aukeaa huhtikuussa 2018.
  • Valinnan tulos ilmoitetaan sähköpostitse kaikille hakijoille viimeistään toukokuun alussa 2018.
  • Liitä hakemukseen kopio viimeisimmästä lukiotodistuksestasi (skannattu tai valokuvattu kelpaa, kunhan sitä pystyy lukemaan).
  • Työpäivän pituus on 6 h. Tarkempia tietoja työtehtävistä on luvassa valituille myöhemmin keväällä ennen töiden alkua. Lukiolaiset sijoittuvat eri alojen tutkimusryhmiin, eli omia kiinnostuksenkohteita voi tuoda hakemuksessa esille.

• Koulutussuunnittelija Minttu Haapaniemi (minttu.m.haapaniemi@jyu.fi, puh. 040 805 4554)