17.01.2018

Solitoni 18.1.2018

In English

Highlights

Uusia Kasvoja. Jaakko Mastomäki on aloittanut jatko-opinnot Ilari Maasillan tutkimusryhmässä, Minna Luoma on aloittanut tutkimusavustajana ydinspektroskopian ryhmässä. Tervetuloa!

Uudet nettisivut. Tiedekunnan ja laitosten nettisivut ovat uudistuneet, sivujen muokkaaminen ja päivittäminen jatkuu yhä. Palautetta kannattaa antaa ja jos huomaat varsinaisia virheitä, puutteita tai toimimattomia linkkejä, ilmoitathan ylläpitäjille. Tarkista ainakin, oletko laitoksen henkilöstölistauksessa ja ovatko yhteystiedot oikein. Päivitysvastuut:

  • Henkilöstö-sivut ja tapahtumat: Marjut Hilska
  • Tutkimus-sivut: ryhmäsi päivitysvastaava tai Timo Sajavaara
  • Opiskelu-sivut ja opinto-opas: Minttu Haapaniemi
  • Tiedekunnan sivut ja sivustokokonaisuus: Elina Leskinen

Laitoksen johto 2018. Fysiikan laitoksen varajohtajiksi on nimetty Timo Sajavaara ja Pekka Koskinen. Timon vastuulla ovat tutkimus- ja infrastruktuuriasiat, Pekka toimii pedagogisena johtajana ja vastaa opetusasioista ja ulkoisen viestinnän kehittämisestä. Kiihdytinlaboratorion johtajana toimii Paul Greenlees ja Nanotiedekeskuksen johtajana Tero Heikkilä. Uuden johdon puheenvuorot ja ajatuksia tulevasta kuulet perjantain laitoskokouksessa (19.1. klo 10, FYS1). Tarjolla kakkukahvit, tervetuloa!

Tentit. Laitoksen tenttiasioita hoitaa jatkossa Marjut. Tenttikysymykset, valvontavuoron vaihdot ja muut tentteihin liittyvät asiat siis ensisijaisesti tiedoksi Marjutille, Minttu sijaistaa tarvittaessa. 

Tilastot 2017. Tarkat ohjeet tilastojen kokoamiseksi on lähetetty sähköpostitse, deadline 29.1.2018. Vuonna 2017 laitokselta valmistui 33 maisteria, 36 luonnontieteiden kandidaattia ja 11 tohtoria. 

Kesäharjoittelupaikat 2018. Opiskelijoiden kesäharjoittelupaikat laitoksen tutkimusryhmissä ovat auki ja haku päättyy 18.2.2018. Harjoittelijan palkka (1250-1400€/kk) maksetaan ryhmän rahoista. Kuukausi fysiikalla -diili toteutunee entiseen tapaan ellei toisin ilmoiteta. Ilmoita Mintulle, mikäli olet halukas ohjaamaan lukiolaista 4.-29.6.2018.  

Jyväskylän kaupungin vastaanottojen haku kongresseille ja seminaareille. Rehtori pyytää anomuksia vuodelle 2018 suunnitelluista kongresseista, seminaareista ja vastaavista tilaisuuksista, joihin toivotaan kaupungin vastaanottoa. Vuotta 2018 koskevat anomukset palautetaan pe 26.1.2018 mennessä. 

Ehdota yliopiston vuosijuhlassa 7.3.2018 palkittaviaJyväskylän yliopistosäätiö jakaa yliopiston vuosijuhlassa 7.3.2018 palkintoja ansioituneille yliopistolaisille. Yliopistoyhteisöä pyydetään tekemään ehdotuksia palkinnon saajiksi (hyvä esimies, tieteellisen tiedon julkistamispalkinto ja kulttuuripalkinto) 12.1.2018 mennessä. 

Matka-asioita. Matkasihteeri Eeva Partanen paikalla laitoksella torstaina 25.1. koko päivän.

Sarjaliput junamatkustukseen.
Otamme koko yliopistolla käyttöön sarjaliput junamatkustuksessa reiteille Jyväskylä-Helsinki, Jyväskylä-Helsinki lentoasema , Jyväskylä-Tampere ja Jyväskylä-Turku.  Käytännöllä pyrimme säästöihin sekä siihen, että matkustuskulut kirjautuvat selkeämmin projektien raporteille. Jatkossa kun tarvitset junalippua ko. matkoille, toimi näin: 

  1. Laita sähköpostilla tiedot matkasihteeri Eeva Partaselle, osoitteeseen: phys-travel-servicecentre@jyu.fi . Ilmoita viestissä matkakohde, matkustuspäivämäärä sekä kustannuspaikka (laitos/sisäinen tilaus/projektikoodi).
  2. Saat junaliput sähköpostiisi ja voit halutessasi varata maksuttoman paikkalipun joko soittamalla VR:n puhelinpalveluun (p. 0800 166 888) tai varaamalla VR:n nettisivuilta (www.vr.fi -> Sarjalipun paikkavaraus).
  3. Mikäli matkasi peruuntuu, palauta liput matkasihteerille (ja muista myös perua mahdollisesti tekemäsi paikkavaraus, varaus peruttava ennen kuin varattu matka alkaa). 

Jyväskylän yliopiston käyttämä vakuutusyhtiö vaihtuu. Vakuutusyhtiönä toimii 1.1.2018 alkaen Protector Forsikring ASA, Suomen sivuliike. Jyväskylän yliopiston uudet vakuutussivut on julkaistu intranetin ohjekeskuksessa (kirjaudu JYU-tunnuksilla). Sivusto sisältää lyhyet esittelyt eri vakuutusmuodoista, linkit vahinkoilmoituksiin ja yhteystiedot. Työmatkalle tulee ottaa mukaan Protectorin vakuutustodistus, koska IF:n matkavakuutus ei ole voimassa 1.1.2018 lähtien. Vakuutustodistus löytyy työmatkaohjeista suomeksi ja englanniksi. Komennusmatkavakuutukset on hoidettu erikseen. 

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle