21.12.2017

Solitoni 20.12.2017

In English

Yleistä infoa

 • Huomioittehan, että laitoksen lähipalvelut lomailevat joulun ja uuden vuoden välipäivät eli 25.12.-1.1.2018. 
 • Seuraava Solitoni ilmestyy joskus tammikuussa, kenties vasta uusien nettisivujen myötä 15.1. alkavalla viikolla.  
 • Jos olet lomalla pidempään, laitathan lappusen oven pieleen niin siivoojat pääsevät työskentelemään tehokkaammin. Rauhaisaa joulua kaikille! 

Highlights

 • YNNÄn parhaan luennoijan palkinto Jouni Suhoselle jo 7. kerran, hienoa Jouni!
 • Yhteisöllisyyden rakentaja palkinto Arto Lassilalle. Perustelut kuuluvat: "Arto sävyttää hyväntahtoisella huumorilla keskustelut kahvi- ja ruokatauoilla, luo hyvän työilmapiirin huomioimalla työkaverit jokapäiväisessä työskentelyssä, hellii taukotuvan kasvillisuutta kaikkien iloksi ja hyödyksi, on yhteistapahtumien vapaaehtoinen avustaja ja ohjelman keksijä sekä esittäjä ja omaa esimerkillisen työmoraalin ja vastuunkannon." Arto jalomielisesti lahjoitti palkintosumman kahviporukan kahvikassaan. Viime vuonnahan fysiikan laitokselta palkittiin Philippos Papdakis, toivottavasti yhteisöllisyys voi jatkossakin hyvin. 
 • Tässä yhteydessä Solitonin päätoimittaja heittäytyy varsin hempeäksi ja kiittää omasta puolestaan laitoksen väkeä jälleen yhdestä mukavasta vuodesta ja siitä, että meitä yliopistopalveluiden lähihenkilöitä kohdellaan täällä (edelleen) erittäin tuttavallisesti ja osana yhteisöä. 

Perinteitä kunnioittaen, vuoden viimeisessä Solitonissa laitoksen johtajan tervehdys: Hyvät työtoverit, Lähestyvä vuodenvaihde merkitsee laitokselle uuden aikakauden alkua. Markku siirtyy laitoksen johtoon ja alkaa ottaa laitokselle uutta suuntaa ja valita parasta reittiä läpi tulevaisuuden haasteiden. Toivon hänelle parasta menestystä! Minä olen saanut johtaa tätä upeaa laitosta ja teitä hienoja työtovereita yli kaksitoista vuotta. Se on ollut minulle suuri kunnia. Kiitos tuestanne ja luottamuksestanne. Vuodenvaihde on merkittävä virstanpylväs laitokselle myös toisella tavalla. Yksi laitoksen vankoista tukipilareista ja laitoksen yhteishengen ruumillistuma Rauno jää eläkkeelle. Onneksi hän  jatkaa emerituksena. Raunot ja minut löytää tammikuusta lähtien samasta työhuoneesta ”vanhoja aikoja muistelemasta”. Hyvää Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta! -Jukka

Tiedekunnan ja laitoksen johto 2018. Tiedekuntamme dekaanina toimii seuraavan neljän vuoden ajan Mikko Mönkkönen biologian laitokselta. Tiedekuntamme tutkimuksesta vastaavana varadekaanina aloittaa Ari Jokinen ja koulutuksesta vastaavana varadekaanina Maija Nissinen kemian laitokselta. Fysiikan laitosjohtajana aloittaa tammikuun alussa Markku Kataja, ja laitoksen varajohtajat ja johtajien vastuut tiedetään tammikuussa. 

Ehdota yliopiston vuosijuhlassa 7.3.2018 palkittaviaJyväskylän yliopistosäätiö jakaa yliopiston vuosijuhlassa 7.3.2018 palkintoja ansioituneille yliopistolaisille. Yliopistoyhteisöä pyydetään tekemään ehdotuksia palkinnon saajiksi (hyvä esimies, tieteellisen tiedon julkistamispalkinto ja kulttuuripalkinto) 12.1.2018 mennessä. 

Ilmoita tiedot vuoden 2017 tapahtumastasi. Jyväskylän yliopiston Jyväskylässä järjestämistä valtakunnallisista ja kansainvälisistä kokouksista, kongresseista ja tapahtumista kerätään tilastotietoja.  Järjestäjiä pyydetään ilmoittamaan tiedot tapahtumista täyttämällä tilastointilomake, jossa kysytään mm. tapahtuman nimen, ajankohdan ja järjestäjän lisäksi tapahtuman osallistujamäärä sekä mahdollisten ulkomaisten osallistujien määrä (mukaan lukien luennoitsijat). Tietoja kerätään sekä yliopiston sisäistä tapahtumatilastointia että valtakunnallista kongressitilastointia varten. Tietoja kerätään sekä valtakunnallisista että kansainvälisistä tapahtumista, joihin osallistui vuonna 2017 yli 10 henkilöä ja joiden kesto oli vähintään yksi päivä (min. 4 tuntia). Mikäli et vielä ole tilastoinut vuonna 2017 järjestämääsi tapahtumaa, pyydämme täyttämään lomakkeen 15.1. mennessä.

Vuoden 2018 kalenterit ovat saapuneet, voit noutaa omasi toimistosta. 

Nuoren fyysikon palkinto. Tee ehdotuksesi 15.1.2018 mennessä. 

Tapahtumia

 • Väitös: Alexandre Bosser, Single-event effects from space and atmospheric radiation in memory components, ke 20.12.2017 klo 12 (FYS1)
 • Väitös: Hussam Badran, Decay spectroscopy of very neutron-deficient lead and thallium isotopes 178,179Pb and 179Tl, pe 12.1.2018 klo 12 (FYS1)
 • Väitös: Janne Laulainen, Hydrogen plasma induced photoelectron emission from metal surfaces, pe 19.1.2018 klo 12 (FYS1)
 • Fysiikan päivät Turussa, 21.-23.3.2018 
 • Nanoscience seminars
 • Nuclear physics seminars

Tärkeitä hakuja

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle