03.03.2018

Solitoni 5.3.2018

In English

Highlights

Uusia kasvoja. Panu Ruotsalainen palaa ydinspektroskopian ryhmään, tervetuloa!

Haku tohtoriopintoihin laitokselle on auki. Hakeminen tapahtuu nettilomakkeella ja hakuaika sulkeutuu 29.3. klo 15.00. Jakakaa ja mainostakaa!

Rehtorit tavattavissa. Tule tapaamaan rehtoria ja vararehtoreita vapaamuotoiseen keskustelutilaisuuteen tiistaina 6.3. klo 15.00-16.30 Ruusupuiston aulaan. 

Tiedekunnan keskustelutilaisuus johdon kanssa 13.3. klo 14.15 (FYS1). Dekaani toivottaa kaikki tervetulleeksi avoimeen keskustelutilaisuuteen yliopiston johdon kanssa. Kuulet myös yhteenvedon tiedekunnan tulosneuvotteluista.  Teillä kaikilla on nyt mahdollisuus esittää kysymyksiä joko tilaisuudessa tai lähettämällä ne ennakkoon kirsi.linna@jyu.fi. Voit myös tutustua tiedekunnan vuosiraporttiin

Bussikuljetus fysiikan päiville. Kyyti lähtee laitokselta keskiviikkona 21.3. klo 6.30 ja paluukyyti Turusta lähtee perjantaina 23.3. klo 14.00. Ilmoittaudu kyytiin sähköpostitse Mintulle, mainitse myös oletko kyydissä sekä meno- että paluumatkan vai vain jompaankumpaan suuntaan. 

Kosmologian kesäkoulu. Helsingin ja Jyväskylän fysiikan laitosten kosmologiaryhmät järjestävät kesäkoulun keväällä 2018 Nuuksiossa. Kesäkoulu on suunnattu kaikille kosmologiasta kiinnostuneille perustutkinto-opiskelijoille, hakuaika umpeutuu 13.4.2018. Tiedekunnan kesäopetus päivittyy vähitellen tänne. 

Vaikuta tieteellisten julkaisukanavien arviointiin. Julkaisufoorumi kutsuu tiedeyhteisön jäseniä osallistumaan tieteellisten julkaisukanavien päivitysarviointiin, joka toteutetaan tämän vuoden aikana. Julkaisufoorumi on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien tasoluokitus, jonka toimintaa koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Julkaisukanavien arvioinnista vastaavat 23 tieteenaloittaista asiantuntijapaneelia, joissa on yli 240 jäsentä yliopistoista ja tutkimuslaitoksista. Tiedeyhteisöltä saadun palautteen on tarkoitus tuottaa tietoa paneelien arviointityön tueksi. Tiedeyhteisön jäsenet voivat vaikuttaa julkaisukanavien (lehdet/sarjat, konferenssit ja kirjankustantajat) päivitysarviointiin joko tekemällä muutosehdotuksia julkaisukanavien nykyisiin tasoihin tai tekemällä oman TOP10-listan tutkimusalansa tärkeimpinä pitämistään julkaisukanavista. Osallistu maaliskuun loppuun mennessä. 

Työhuoneiden siivouskampanja. Laitoksella toteutetaan loppukeväästä tilapalvelujen ja tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti henkilötyöhuoneiden ja opiskelijajärjestötilojen siivoustalkoot. Kampanjan tavoite on siivottavuuden ja työviihtyvyyden parantaminen. Jokainen käyttäjä huolehtii oman työhuoneensa tai työpisteensä kuntoon siivouskampanjan aikana. Tarkempi ajankohta ja ohjeet tulossa myöhemmin. 

Matka-asioiden opastusta 8.3. klo 10-14. Olette tervetulleita harjoittelemaan matkapyyntöjen, matkalaskujen sekä kuluveloitusten tekoa kanssamme torstaina 8.3. milloin tahansa klo 10-14 välillä, luokka YAA204. Autamme myös kaikissa muissa matkustukseen liittyvissä kysymyksissä joita teillä mahdollisesti on, esim. kuinka matkapyynnölle liitetään kongressiohjelma. Odotamme näkevämme mahdollisimman monet teistä. - Tiedekunnan matkasihteerit Eeva, Minna ja Nina  

Matka-asioiden ohjeita on koottu nettisivujen henkilöstölle -osioon, käy kurkkaamassa kun kaipaat muistin virkistystä. 

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle