22.12.2017

Minustako fysiikan opettaja?

Fysiikan ilmiöiden ymmärtäminen on tärkeää. Siksi fysiikan opetustyöllä on merkittävä rooli kouluissa ja oppilaitoksissa. Fysiikan opettajana työskentelet nuorten parissa tutustuttaen heitä fysiikan jännittävään maailmaan. Fysiikan aineopettajilla on myös hyvät työllistymisnäkymät. Aineopettajan opintoihin kannattaakin sisällyttää koulujen viroissa useimmiten vaadittava toinen opetettava aine. Aineen voit valita oman kiinnostuksesi mukaan, mutta useimmissa kouluissa arvostetaan fysiikan, matematiikan ja kemian yhdistelmää.

Luonnontieteen opettajan työ on monipuolista, oppimisen iloa ja käytännönläheistä! Fysiikan  opettajana pääset työskentelemään nuorten parissa eri oppilaitoksissa. Työssäsi tutustutat oppilaasi erilaisiin luonnontieteellisiin ilmiöihin ja autat heitä tunnistamaan näitä ilmiöitä ympäristössä, teknologiassa ja jokapäiväisessä elämässä.

Aineenopettajana sinulla on mahdollisuus työllistyä esimerkiksi peruskouluihin ja lukioihin, ammatillisiin oppilaitoksiin tai kouluttajaksi ja asiantuntijaksi yrityksiin.