28.03.2019

Minustako fysiikan opettaja?

Fysiikan ilmiöiden ymmärtäminen on tärkeää. Siksi fysiikan opetustyöllä on merkittävä rooli kouluissa ja oppilaitoksissa. Fysiikan opettajana työskentelet nuorten parissa tutustuttaen heitä fysiikan jännittävään maailmaan. Fysiikan aineopettajilla on erinomaiset  työllistymisnäkymät. Aineopettajan opintoihin kannattaakin sisällyttää koulujen viroissa useimmiten vaadittava toinen opetettava aine. Aineen voit valita oman kiinnostuksesi mukaan, mutta useimmissa kouluissa arvostetaan fysiikan, matematiikan ja kemian yhdistelmää.

Luonnontieteen opettajan työ on monipuolista, käytännönläheistä ja tuottaa oppimisen iloa! Fysiikan  opettajana pääset työskentelemään nuorten parissa eri oppilaitoksissa. Työssäsi pääset tutustuttamaan oppilaitasi erilaisiin luonnonilmiöihin ja autat heitä tunnistamaan näitä ilmiöitä ympäristössä, teknologiassa ja jokapäiväisessä elämässä.

Aineenopettajana sinulla on mahdollisuus työllistyä esimerkiksi peruskouluihin ja lukioihin, ammatillisiin oppilaitoksiin tai kouluttajaksi ja asiantuntijaksi yrityksiin. Lisäksi opettamisen taidoista on hyötyä myös tutkimuksessa ja tuotekehityksessä.