18.10.2018

Kemia tähtää tulevaisuuteen

Oletko koskaan miettinyt, miksi munakas epäonnistui tai miksi vesikirppu kävelee veden pinnalla? Tiedätkö mikä on C-vitamiinin rakenne?

 

Tule opiskelemaan käytännönläheistä alaa, jonka ymmärrystä tarvitaan päivittäin! Kemia on vahvasti näkyvissä arjessamme ja se liittyy esimerkiksi terveyteen, luontoon, ympäristöön ja teknologiaan. Kokeellisena luonnontieteenä kemian ydin on ymmärtää molekyylien maailmaa ja oppia tutkimaan sekä hyödyntää sitä ihmisen hyvinvoinnin ja elinympäristön kehittämiseksi. Opintojesi aikana opit ymmärtämään kemiallisia ilmiöitä sekä aineiden ominaisuuksia. Kemian opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja opinnot sisältävät luentojen lisäksi laboratoriotöitä. Meillä kemian opiskelu ei ole yksin puurtamista, sillä laskuharjoituksia ratkotaan pienryhmissä.

Kemian opiskelijana voit suuntautua rakenne- ja synteesikemiaan tai spektroskopiaan ja laskennallisen kemiaan tai uusiutuviin luonnonvaroihin ja elinympäristön kemiaan. Voit erikoistua myös aineenopettajaksi tai nanotieteisiin. Opinnot valmistavat sinua asiantuntijatyöhön esimerkiksi yritysten, teollisuuden ja tutkimuslaitosten palvelukseen sekä sairaala-, elintarvike- ja ympäristölaboratorioihin sekä ympäristövalvonnan tehtäviin. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa, suunnittelu- ja hallintotehtävissä tai laadunvalvonnassa. Myös yliopistot ja tutkimusorganisaatiot työllistävät kemistejä. Yliopistomme tarjoaakin loistavat puitteet jatko-opiskeluun.

Lisätietoa löydät opintopolusta sekä kemian laitoksen sivuilta.

Katso myös videot: