01.03.2018

Matematiikka – tieteen perusta

Tiedätkö, mikä on suurin alkuluku? Tiesitko päivänkakkaran terälehtien lukumäärä noudattavan Fibonaccin sarjaa tai kotiloiden kuoren rakentuvan kultaisen leikkauksen mukaan? Jatkuuko avaruus loputtomiin ja mikä loppujen lopuksi on loputon? Kuinka pörssikursseja voidaan ennustaa?

 

Jos olet kiinnostunut matemaattisista yhtälöistä ja niiden hyödyntämisestä käytännössä, tule opiskelemaan matematiikkaa! Matematiikalla on ollut ratkaiseva vaikutus esimerkiksi modernin fysiikan, tähtitieteen ja tietotekniikan syntyyn. Jyväskylän yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella voit suunnata opintojasi matemaattiseen analyysiin, stokastiikkaan, tilastotieteeseen ja matematiikan aineenopettajakoulutukseen. Uudet opiskelijat aloittavat matematiikan ja tilastotieteen kandidaattiohjelmassa ilman valittua opintosuuntaa, mutta suuntautuminen oman kiinnostuksen mukaan on mahdollista jo ensimmäisestä vuodesta alkaen.

Meillä matematiikan opiskelu muodostuu pääasiassa luennoista, joilla jaetaan viikoittain laskuharjoituksissa läpikäytäviä kotitehtäviä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse puurtaa laskujen kanssa yksin, sillä harjoituksia tullaan tekemään yhdessä opiskelukavereiden kanssa.

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi matematiikan aineenopettajana, asiantuntijana pankeissa tai vakuutusyhtiöissä, hallinnollisissa asiantuntijatehtävissä tai teollisuuden palveluksessa. Voit myös suuntautua tutkimukseen, jolloin työllistyt yliopistoihin tai vastaaviin tutkimuslaitoksiin. Yliopistomme tarjoaa loistavat puitteet jatko-opiskeluun.

Lisätietoa löydät opintopolusta matematiikan aineenopettajakoulutuksesta sekä matematiikan ja tilastotieteen koulutusohjelmasta, lisäksi voit tutustua koulutuksiin matematiikan ja tilastotieteen laitoksen sivuilla.

Katso myös video: