29.01.2018

Ajankohtaisia asioita kemian laitoksen opiskelijoille

Sivustolle on koottu tietoa opiskelusta, kemian laitoksen tapahtumista, uutisista ja ajankohtaisista asioista. Ensisijainen viestintäkanava on kuitenkin sähköposti, joten olethan liittynyt radikaalin listalle ja seuraat sähköpostiasi ahkerasti!

Infotilaisuuksien materiaalit

Helmikuu 2018

 • Kemian laitoksen harjoittelutuen hakuaika on käynnissä ja päättyy 18.2.. Harjoittelutukea voi saada kemian alan työhön yliopiston ulkopuolisella työnantajalla. Lisätietoa ja hakulomake opinto-oppaassa.
 • Tiedekunnan ja laitosten uudet nettisivut on julkaistu. Nyt entistä enemmän opintoasioita on tiedekunnan opinto-oppaassa, eli laitoksen sivuilla on vähemmän materiaalia. Tutustukaahan ja antakaa palautetta!
 • BENA2006 Virologia -kurssin voi tenttiä keväällä yhden kerran: bilsan laitoksen tenttipäivässä 16.4.2018 klo 8-10. Ilmoittautukaa korpissa kurssille ja tenttiin. Jos sinulta siis puuttuu tämä SMB:n sivuaineesta ja tarvitset sen kiireesti esim. valmistumisen vuoksi niin käy tekemässä se nyt.
 • Meidän tiedekunnan infot vaihto-opiskelusta
  • ti 6.2. klo 9:00 (FYS3)
  • to 8.2. klo 14-16 matikan ja tilastotieteen laitoksen Ratkomossa (MaD 2.krs)
  • pe 9.2. klo 11.00 (YAB320)
  • Lisäksi vaihtohakemusta voi täyttää opastetusti to 22.2. klo 12-15 (YAA204) tai pe 23.2. klo 12-14 (FL 349).
  • Helmikuussa myös yliopiston yhteisiä vaihto-infoja sekä info työharjoittelusta ulkomailla
 • Seuraava laitoskokous on maanantaina 19.3. klo 14:15 salissa Kem4. 
 • Kemianteollisuus ry tulee pitämään työelämä-aiheisen luennon tiistaina 13.3. klo 10-12. Lisätietoa myöhemmin.

 

Tammikuu 2018

 • Kemian laitoksen johtajat kaudelle 2018-2021 on nimitetty. Kemian uusi laitosjohtaja on professori Mika Pettersson, varajohtaja on professori Karoliina Honkala ja pedagoginen johtaja on yliopistonlehtori Tanja Lahtinen. Myös tiedekunnan johto uudelle kaudelle on valittu; dekaanina toimii professori Mikko Mönkkönen, tutkimuksesta vastaavana varadekaanina toimii professori Ari Jokinen ja koulutuksesta vastaavana varadekaanina professori Maija Nissinen.

 • Laitoksen pedagogisen johtajan vaihtuminen vaikuttaa opinnoissa mm. siihen, että graduseminaareja vetää jatkossa Tanja Lahtinen, joten olkaa häneen yhteydessä, kun olette aikeissa pitää seminaariesityksen.

 • Vuoden ensimmäinen laitoskokous pidetään maanantaina 15.1. klo 14:15alkaen salissa Kem4. Tervetuloa seuraamaan johtajien esittäytymistä ja kuulemaan ajankohtaisista asioista!

 • Muistakaahan tutustua työelämäpalvelujen opintotarjottimeen , josta löytyy työelämäaiheisia kursseja. Kannattaa myös liittyä työelämäpalvelujen sähköpostilistalle eli repalinjalle, koska sitä kautta tulee paljon hyödyllisiä tietoja työelämäopinnoista, koulutuksista sekä avoimista työpaikoista.

 • Hyvää alkanutta vuotta ja tervetuloa takaisin opintojen pariin!

 

Joulukuu 2017

 • Haku/ilmoittautumisaika lukuvuonna 2018-2019 suoritettaviin pedagogisiin aineopintoihin päättyy 8.1.2018. Myös suoravalittujen tulee hakuajan puitteissa ilmoittautua aineopintoihin. Muista ilmoittautua ajoissa, ja huomaa täyttää myös korpin ilmoittautumislomake tietoineen –ilman sitä hakemus hylätään.
 • Jos haluat valmistua tämän vuoden puolella, otathan yhteyttä Teijaan hyvissä ajoin. Tutkintohakemukset tulisi lähettää viimeistään viikolla 50, ja tutkintoa varten kaikkien opintosuoritusten tulee olla rekisteröity ja opintokokonaisuuksien koottu. Muista pyytää sivuaineiden koonti kyseiseltä ainelaitokselta. Huomioithan myös, että esim. gradun tarkastukseen saattaa loppuvuodesta kulua joululomien vuoksi enemmän aikaa.
 • Laitoksen henkilökuntaa lomailee viikoilla 51 ja 52, joten ottakaa tämä huomioon opintoasioita hoitaessanne.
 • Vuoden viimeinen laitoskokous on maanantaina 18.12. klo 14 salissa Kem1. Ilmoittautumiset kahveja varten viimeistään viikkoa ennen.
 • Jos Calculus 1 -kurssi on vielä tekemättä niin  kevätlukukaudella se on tarjolla verkkokurssina.
 • Maisterivaiheen opiskelija: muistathan ilmoittautua tammikuussa alkavalle työelämä-kurssille (MTKS020 Kohti työelämää), jollet ole sitä vielä tehnyt. Lisäksi kandivaiheen UVK-kursseille olisi hyvä ilmoittautua ajoissa, jotta kielikeskuksen opettajat voivat suunnitella opetusta.
 • Ennakkotietona 30.1. järjestettävät Loimun työelämäluennot: suunnitteilla luennot klo 12-14 työnhausta ja klo 14-16 sosiaalisen median käytöstä työnhaussa. Sen jälkeen vielä peli-ilta, jonka aikana voi keskustella CV:stä. Kattava paketti työelämään ja työnhakuun liittyvistä asioista siis! Merkatkaahan aika jo kalentereihinne, lisätietoa lähempänä.
 • Laitoksen väki toivottaa kaikille mukavaa joulun aikaa!

 

Marraskuu 2017

 • Oletko ollut alan kesätöissä ja haluat opintopisteitä? Ilmoittaudu kurssille KEMS902 Työharjoittelu, ja ole yhteydessä kurssin opettajaan Elina Laurilaan suorittamisen sopimisesta.

 • Kandidaatintutkielmasta ja tutkimusprojektista saa lisätietoa tältä sivulta; sivulla ensimmäisenä lokakuun kandi-infon esitysmateriaali, josta löytyy ajankohtaisinta tietoa. Tarkempaa tietoa opintosuuntien aihepiireistä ja muista tiedoista päivitetään ko. sivulle syksyn aikana, kunhan saadaan materiaalia kaikilta. 

 • Kemian laitoskokous maanantaina 20.11. klo 14:15 salissa Kem1, tervetuloa kuulemaan laitoksen ajankohtaisista asioista!

 

Lokakuu 2017

 • Maanantaina 9.10. klo 14:00 alkaen kandi-info salissa Kem4. Heti perään (klo 14:30) alkaen kaikille avoimet esittelykierrokset tutkimusryhmistä ja tutkielmien teosta, joiden aikana pääsee jututtamaan tutkielmien ohjaajia. Jatkoksi vielä peli-ilta kirjaston aulassa noin klo 15 alkaen. Kierrokset ovat erityisen suositeltavia kanditutkielmaa tai gradua aloitteleville tai aihetta pohtiville. Lisätietoa luvassa lähempänä!

 • Lähipäivinä järjestetään useampia infoja opiskelijavaihdosta sekä kv-työharjoittelusta. Muistakaa erityisesti MLTK:n omat vaihtoinfot keskiviikkona 4.10. klo 12.15 (MaD302) ja perjantaina 6.10. klo 10.15 (Fys 3)

 • Seuraava laitoskokous maanantaina 16.10. klo 14:15 salissa Kem1. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan laitoksen ajankohtaisista asioista!

   

Syyskuu 2017

 • Muistutuksena tästä syksystä voimaan astuneet uudet tutkintorakenteet kandeihinmaistereihin ja opemaisterit. Samoilta sivuilta löytyy myös siirtymäsäännöt ja vastaavuustaulukot.
 • Opetusohjelma löytyy kootusti täältä. Kaikki kurssit ovat korpissa ja ilmoittautuminen on auki. Uutena asiana se, että uusien OPSien yhteydessä korppiin vietiin kaikki kurssit, myös sellaiset joita ei vielä opeteta. Tällaisten kurssien nimen perässä on tarkennus, esim. ”Luennoidaan 2018-2019”.
 • Tutkielmaseminaarille ei enää ole omaa kurssikoodia, vaan seminaariajat löytyvät gradukurssilta koodilla KEMS9500, eli ilmoittautuminen tämän kurssin kautta. Syksyn ensimmäinen seminaari on 11.9.
 • Entiset sivuaineet, eli nykyiset erilliset opintokokonaisuudet, sekä muiden laitosten vastaavuustaulukot näihin löytyvät myös opinto-oppaasta.  
 • Opinnäytteiden kirjoitusohjeet on päivitetty ja ne ovat voimassa syyskuun alusta lähtien. Ohjeet löytyvät täältä nimellä ”pro gradu –tutkielman yleiset ohjeet ja kirjoitusohjeet”.
 • Alkusyksyllä tulossa myös jatkavien opiskelijoiden info, ajankohta ilmoitetaan kunhan ehditään päättää. Paljon tietoa löytyy myös opinto-oppaasta.
 • Alkukeitos alkoi tiistaina 29.8. ja opetus maanantaina 4.9. Laitoksella aloittaa tänä syksynä lähes 60 uutta opiskelijaa.

 

Tietoa lukuvuoden 2017-2018 opetuksesta, uusista OPSeista ja siirtymäsäännöistä sekä kesän aikataulusta.

Tiedoksenne, että kemian ensi lukuvuoden opetusohjelma on valmis ja kurssit ovat nyt korpissa näkyvillä. Kursseja pääsee selaamaan korpissa Opinnot-otsikon alta hakemalla kursseja. Jossakin vaiheessa kesällä päivitetään myös tiedekunnan opinto-oppaaseen opetusohjelma-sivusto, josta kaikki kurssit näkee kootusti.

Muutama huomio kursseista:

 • Vaikka kurssien tietoja pääsee jo tarkastelemaan, niin monen kurssin ilmoittautumisaika alkaa vasta 1.8. Ilmoittautumisajat kuitenkin vaihtelevat hieman, tarkastakaa siis kurssikohtaisesti.
 • Korppiin on nyt siirretty kurssitiedot kaikista uusien OPSien mukaisista kursseista, myös niistä, joita ei ensi lukuvuonna opeteta. Nämä kurssit tunnistaa siitä, että kurssin nimen perässä lukee esim. ”Luennoidaan 2018-2019”. Tentittävien kurssien kohdalla puolestaan lukee ”Tentittävä kurssi 2017-2018”.  -> Koskee siis joitakin syventäviä kursseja sekä aineopintokursseista uutta Biologinen kemia 2 -kurssia, joka opetetaan ensimmäisen kerran syksyllä 2018.
 • Tutkielmaseminaarille ei ole enää omaa kurssikoodia, vaan jatkossa seminaarin tapaamiset löytyvät gradu”kurssilta”: KEMS9500 Pro gradu –tutkielma. Tämä siksi, että pyritään minimoimaan 0 op:n suoritusmerkinnät (kypsyysnäytteet silti oltava edelleen erikseen, vaikka ovat 0 op).

Syksyllä opetus alkaa jo syyskuun ensimmäisellä viikolla, eli maanantaina 4.9. alkaen. Lukuvuoden ajoitus ja jaksot tarkemmin opinto-oppaassa.

Uudet Opetussuunnitelmat (=OPSit) astuvat voimaan syksyllä. Vanhoilla opiskelijoilla on siirtymäaikaa 31.7.2020 asti, eli tutkinnon voi siirtymäajan puitteissa ottaa ulos aiempien vaatimusten  mukaan. Huomatkaa kuitenkin, että syksystä alkaen opetus tarjotaan uusien OPSien mukaisesti, eli kaikkia vanhojen vaatimusten mukaisia kursseja ei välttämättä ole tarjolla. Kaikki jo suoritetut kurssit kuitenkin käyvät tutkintoon, sillä opinnot eivät muutu radikaalisti. Lisäksi joidenkin syventävien kurssien nimi on muuttunut, mutta jos sisältö pysyy ennallaan niin samaa kurssia ei kannata suorittaa kahta kertaa. 

Tietoa vastaavuuksista ja siirtymäsäännöistä löytyy opinto-oppaasta tutkintorakenne-sivuilta, jossa on lueteltu sekä uusien OPSien rakenteet että aiemmat vaatimukset.

Kanditutkintoihin uudet OPSit eivät tuo kovin paljoa muutoksia, mutta maisterivaiheen opintosuunnat muuttuvat. Jos olet jo pitkällä opinnoissa, niin voi olla selkeintä ottaa tutkinto vanhojen vaatimusten mukaan. Toisaalta halutessaan voi jo siirtyä suoraan uusiin rakenteisiin, joten varsinkin jos olet vasta aloittelemassa maisterivaihetta niin voit hyvinkin siirtyä tekemään tutkintoa uuden OPSin mukaisesti. Vanhojen rakenteiden mukaan voi vielä kolmen vuoden ajan valmistua pääaineesta, mutta uusissa rakenteissa puhutaan opintosuunnista.

Tarkemmin opintoja voi suunnitella oman hopsaajan kanssa, kuten tähänkin asti.

Huomioikaa, että uudet opetussuunnitelmat vaikuttavat myös sivuaineisiin, eli erillisiin opintokokonaisuuksiin. Lisätietoa opinto-oppaasta, josta löytyy laitosten tekemät vastaavuustaulukot. 

 

Tutkintoja käsitellään kesän aikana koko ajan mutta hieman hitaammalla aikataululla kuin yleensä. Jollette vielä ole olleet Teijaan (teija.t.tatti(a)jyu.fi) yhteydessä kesän valmistumiseen liittyen niin tehkää se mahdollisimman pian! 

Lisätietoa opetusohjelmasta, OPSeista ja tutkinnoista saa Teijalta. Omien opintojen suunnittelua voi ja kannattaa kuitenkin ensisijaisesti tehdä oman HOPS-ohjaajan kanssa.