08.03.2018

Hyö­dyl­lis­tä tie­toa vie­rai­li­joil­le

 

Konneveden tutkimusasema on vireä ja vieraanvarainen tutkimus-, kurssi ja kokouspaikka toimien moninaisena korkeatasoisena biologisen tutkimuksen tukikohtana. Konneveden tutkimusasema sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa noin 65 km Jyväskylästä ja 4 km Konneveden keskustasta. Asema on avoinna läpi vuoden.

Tilat

Tutkimusasemalla on sadan hengen luentosali, kurssilaboratorio, n. 15 työhuonetta ja ruokasali. Luentosali sisältää dataprojektorin, fläppitaulun ja liitutaulun. Asema sijaitsee neljän kilometrin päässä Konneveden keskustasta, jossa lähimmät kaupat ja ravintolat sijaitsevat. 

Majoitus

Tutkimusasemalla on majoitustilat noin 70 hengelle. Suurin osa on kolmen huoneen soluasuntoja, jossa on yhteinen keittiö, suihku, ja WC:t. Makuuhuoneissa on tilat 2-3 hengelle.

Ruokailut

  • Aamupala klo 8:00 – 9:00
  • Lounas klo 11:30 – 12:30
  • Iltapala klo 17:00 – 18:00 (yleensä vain kurssin tai seminaarin aikana)
  • Varausta tehtäessä on mahdollista sopia myös muusta ruokailupalvelusta.

Saunat

Päärakennuksen puulämmitteinen sauna on vapaasti lämmitettävissä joka päivä. Lisäksi asemalla on rantasauna, joka on varattavissa erikseen.

Muut tilat ja varusteet

Konneveden tutkimusasemalla on vapaasti käytettäviä tietokoneita, Jyväskylän yliopiston wlanverkko sekä Eduroam. Vierailijoiden wlan-tunnukset voi hakea päärakennuksen aulasta tai toimistosta. Tutkimusasemalla on pieni monipuolinen kirjasto. Kurssien käyttöön on monenlaisia näytteenotto- ja analysointivälineitä. Osallistujien kuljetukseen on autoja ja veneitä.

Pyykinpesu

Päärakennuksessa on yleiseen käyttöön tarkoitettu ilmainen pesukone.

Vapaa-aika

Lähialueella on useita luonnonsuojelu- ja retkeilyalueita. Asemalla on lainattavissa polkupyöriä, metsäsuksia ja lumikenkiä.

Toimisto / Reception

Toimisto sijaitse päärakennuksessa ja on auki arkisin n. klo 9:00 – 15.00. Maksut maksetaan aseman toimistoon (käteisellä, pankki tai luottokortilla).

  • Varaus- ja hintatiedustelut: Sihteeri Tarja Hult (toimisto-konnevesi@jyu.fi, +358 40 529 4756)