14.01.2019

Ilmoittautuminen kevään lukiolaisten ja 2. asteen opiskelijoiden kursseille parhaillaan käynnissä!

Millaista on yliopisto-opiskelu ja yliopistokurssit? Tule ottamaan selvää! Jyväskylän yliopiston kemian, tilastotieteen, biologian ja tietotekniikan laitokset tarjoavat lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille maksuttomia, verkossa suoritettavia kursseja. Kurssit ovat osa laitosten perusopetusta, joten voit aloittaa yliopisto-opinnot jo lukiossa tai ammattikoulussa. Ja kun valmistuttuasi tulet Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan, saat kurssisuorituksesi hyväksiluettua opintoihisi.

Löydät kurssitarjonnan myös Keski-Suomen verkkokurssitarjottimelta!

Elinympäristön kemia -verkkokurssi

Jyväskylän yliopiston kemian laitos tarjoaa lukiolaisille mahdollisuuden opiskella etänä kurssin Elinympäristön kemia. Opiskelu on lukiolaiselle ilmaista. Kurssi on laajuudeltaan yhden lukion kemian kurssin suuruinen ja voidaan suorittaa missä vaiheessa opintoja tahansa. Kurssi on yliopiston kemian perusopintokokonaisuuteen kuuluva johdantokurssi kemian merkityksestä. Kurssin suorittamiseksi ei tarvitse osata paljon kemiaa, mutta ensimmäisen lukiokurssin taidot on oltava. Osa opetusmateriaalista on englanniksi, joten englantia tulee osata lukea kohtuullisen sujuvasti. Kurssi hyväksytään kemian laitoksen perusopintojen kurssina "KEMP1150 Kemian perusteet 5: Elinympäristön kemia, (2 op)” yliopistoon valituille opiskelijoille. Kurssin yhteyshenkilönä toimii Saara Kaski (saara.kaski@jyu.fi).

Verkkokurssi järjestetään kevätlukukaudella. Katso kurssin esittelyvideo! Seuraava kurssi alkaa 22.2.2019 ja päättyy 28.4.2019. Ilmoittautuminen kurssille on auki 1.11.2018 - 31.1.2019.

Johdatus fysiikan mittauksiin

Jyväskylän yliopisto ja JAMK tarjoavat toisen asteen opiskelijoille räätälöidyn kurssin Johdatus fysiikan mittauksiin (2 op). Kurssi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua fysiikan opiskeluun korkeakoulussa, ja se on myös myöhemmin hyväksiluettavissa, mikäli opiskelija jatkaa opintojaan Jamkissa tai JYU:n fysiikan laitoksella. Kurssi sisältää kaksi kontaktipäivää (2 x 8 h) Jyväskylän yliopiston Fysiikan laitoksella ja yhden kontaktipäivän (8 h) Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-Instituutissa.

Kurssi järjestetään 4. jaksossa (7.2.- 5.4.2019) ja kurssin tapaamispäivät ovat 5.3, 16.3 ja 22.3.2019. Lisätietoja kurssista sekä ilmoittautumiset 31.1. mennessä: https://peda.net/kurssitarjottimet/keski-suomi/amkkurssit/jfm

MathMarket: Kurkistus amk- ja yliopistomatematiikkaan

JAMK ja Jyväskylän yliopisto tarjoavat 2 op:een kurkistuskurssin ammattikorkeakoulun ja yliopiston matematiikkaan. Tavoitteena on antaa esimakua ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opinnoista matematiikan näkökulmasta, harjoitella perusmatematiikkaa pääsykokeita varten, antaa pohjaa sekä amk- ja yliopisto-opinnoille että pidemmällä tähtäimellä työelämää varten. Kurssi toteutetaan 5. jaksossa (8.4.-31.5.2019).

Lisätietoja kurssista sekä ilmoittautumiset: https://peda.net/kurssitarjottimet/keski-suomi/amkkurssit/mkal