12.12.2018

Tervetuloa Keski-Suomen maakunnan ja lähilukioiden fysiikan, kemian, matematiikan ja tietotekniikan kilpailuun!

Keski-Suomen maakunnan ja lähilukioiden fysiikan, kemian ja matematiikan XXVIII kilpailu sekä tietotekniikan VII kilpailu 24.1.2019

Toivomme osallistujia mahdollisimman monesta lukiosta! Toivomme rohkeutta osallistua kilpailuihin, koska erityisesti matematiikassa ja tietotekniikassa opiskeltujen lukiokurssien määrä ei ratkaise kilpailumenestystä!

Kilpailuihin valmistautuminen: Fysiikan, kemian ja matematiikan aikaisempia kilpailutehtäviä on saatavilla tästä: FY2016FY2017, FY2018KE2016, KE2017, KE2018MA2016MA2017, MA2018

Tietotekniikan kilpailu on tietokoneella tehtävä eikä siihen ole olemassa ennakkomateriaalia.

Huom! Taulukkokirjoja tai omia tietokoneita ei kilpailuissa tarvita eikä niitä saa olla mukana, mutta laskin kannattaa fysiikan, kemian ja matematiikan kilpailuja varten ottaa mukaan.

Palkinnot: Kunkin kilpailun 3 tai 5 parasta lukiolaista palkitaan – myös kyseisen aineen opiskelupaikalla ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen. Kiertopalkinnolla palkitaan paras lukio joukkuekilpailussa, johon osallistuu kunkin lukion parhaiten sijoittunut opiskelija kussakin kilpailussa. Lisäksi palkitaan paras joukkue Hands-on-kisassa. Kaikkien kilpailijoiden kesken arvotaan kaksi kirjakaupan lahjakorttia.

Joukkuekilpailun pistelasku: Mikä lukio saa parhaan neljän suoran? Pisteitä lukiolleen tuo lukionsa parhaiten sijoittunut kilpailija kussakin kilpailussa. Pisteet jaetaan seuraavasti: Ensimmäiseksi sijoittunut tuo lukiolleen 10 pistettä, toiseksi sijoittunut 7 pistettä, kolmanneksi sijoittunut 5 pistettä, neljänneksi sijoittunut 3 pistettä, viidenneksi sijoittunut 2 pistettä ja kuudenneksi sijoittunut 1 pisteen. Tasatilanteessa pisteet jaetaan samalla sijalla olevien kesken.

Ilmoittautuminen: Pyydämme ilmoittamaan osallistujat kuhunkin kilpailuun sähköpostitse (helena.s.pursiainen@jyu.fi) viimeistään maanantaina 21.1.2019. Ilmoituksessa tulee mainita kilpailu (fysiikka, kemia, matematiikka, tietotekniikka), kilpailijan nimi ja lukio-opintojen aloitusvuosi.

Alustava kilpailupäivän ohjelma:

Ilmoittautuminen: Agora, katutason aula (sisäänkäynti pääovesta)

Kilpailut, Ag aud. 1, Martti Ahtisaari -sali & tietokoneluokat

Lounas: Agora, ravintola Piato (lounaslippu ilmoittautumisen yhteydessä)

Toiminnallista ohjelmaa – Hands-on! (Agora)

Kahvi: Agora, katutason aula

Palkintojen jako: Agora, Auditorio 2