30.01.2019

Tervetuloa seuraamaan FLL Keski-Suomen aluekarsintaa 4.2. Agoran aulaan!

FLL

Valmetin FLL Keski-Suomen aluekarsinta

FLL Keski-Suomen, kautta aikain ensimmäinen, aluekarsinta järjestetään maanantaina 4.2.2019 klo 9-15.30 Agoran aulassa. Tapahtumaan on tulossa 9 joukkuetta, joista kaksi joukkuetta pääseen jatkoon valtakunnalliseen SM-kisaan. SM-kisat järjestetään tänä vuonna Porissa 14.3.2019.

Mikä on FIRST LEGO League (FLL)?

FLL on maailmanlaajuinen kisa 9-16 -vuotiaille nuorille. Kaikki nuoret sopivat joukkueeseen. FLL-kisaan osallistuu vuosittain 250 000 nuorta ympäri maailman. Joka syyskuussa julkaistaan uusi haaste, jonka ratkaisemiseen on Suomessa alkuvuoteen saakka aikaa. Tämän vuoden teemana on avaruus. Tehtävien ratkaisuissa sovelletaan matematiikan, luonnotieteiden sekä tietotekniikan käsitteitä.

Kisaan kuuluu kolme eri osa-aluetta: robottikisa, tiedeprojekti ja hauskanpito. Robottikisa käydään n. 2,4 m × 1,1 m -kokoisella pelilaudalla, jossa tehtävät ratkaistaan hyödytäen LEGO palikoita. FLL-kisailussa käytetään LEGO Mindstorms -robottia. Tiedeprojektissa nuoret esittelevät aiheeseen liittyvän uuden innovatiivisen ratkaisun isoon tai pienempään ongelmaan. Ryhmätyötaidot ja yhteisöllisyys joukkueessa ilmenee hauskanpitona. Robottikisassa on selkeät säännöt, mutta muita rajoituksia ei kisaan osallistuvilla joukkueilla ole. Robottikisassa pitää toteuttaa sääntöjen puitteissa mahdollisimman monta tehtävää 2,5 minuutissa.

Mikäli et pääse seuraamaan tapahtumaa paikan päälle, voit katsoa sitä myös livestriiminä!: https://youtu.be/Lt_vH0bbx0Q

Keski-Suomen tapahtuman sponsorit ja tukijat:
  • Valmet
  • Jyväskylän yliopiston IT tiedekunta