16.02.2018

CPLN Illuusiot -näyttelyn avajaiset Keski-Suomen luontomuseossa

Näyttelyssä tutkitaan illuusioita ja aistiharhoja tieteen ja taiteen näkökulmista

Opettajankoulutuslaitoksella järjestettiin alkutalvesta kurssi, jonka oppimistehtävänä oli suunnitella luontomuseolle vaihtuvan näyttelyn tilaan kutsuva näyttely aistiharhoista. Kurssin osallistujista osa oli luokanopettajaksi ja osa aineenopettajaksi opiskelevia. Ryhmät työstivät näyttelyesineitään tiimeissä, jossa oli kummankin opintosuunnan opiskelijoita.

Työn tulokset ovat nähtävillä Harjulla, Keski-Suomen luontomuseossa kesäkuun alkuun saakka.

Avajaispäivänä 13.2. näyttelyvieraat pääsivät ensi kertaa kokeilemaan erilaisia illuusioita. Tule katsomaan, miten värillisistä valoista saadaan yllättäviä ihmisiä, tai kuinka lähdet lentoon taikapeilin avulla. Ota kaverisi mukaan, sillä toiminnallisen näyttelyn kohteet ovat parhaimmillaan yhden kokeillessa ja toisen havainnoidessa - ja kenties kuvatessa muistoksi!