11.04.2018

Startti hyvään tulevaisuuteen!

LUMA-keskus Suomi ja sen yhteistyökumppanit ovat käynnistäneet monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu kaiken ikäisille aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka.

 

StarT tukee uuden opetussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman mukaisia tavoitteita: projektioppimista, oppivaa yhteisöä, tutkivaa oppimista, opetuksen eheyttämistä, ilmiölähtöisyyttä, maasto-opetusta sekä modernin teknologian ja koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen ja -yhteisöjen hyödyntämistä.

Toiminnan tavoitteena on lisätä oivaltamisen ja oppimisen iloa yli oppiainerajojen lasten ja nuorten keskuudessa. Lisäksi opettajia ja varhaiskasvattajia tuetaan ja kannustetaan osallistavaan, luovaan ja innostavaan yhteistoimintaan eri toimijoiden kesken. Ajankohtaisimmat kuulumiset löydät LUMA Suomen StarT-sivuilta!

Ilmoittaudu mukaan

Mikä aihe kiinnostaisi juuri sinun oppilaitasi? 

Projekteja toteuttavat tulevaisuuden tekijöistämme – lapsista ja nuorista – koostuvat tähtitiimit, ja ne voivat olla esimerkiksi pienempiä tai suurempia tutkimuksia, liikkuvan lelun kehittämistä, robobottiohjelmointia, pelin toteuttamista, tiedeteatteriesitys, animaatio tai vaikka musikaali.

Uusi toimintakausi 2018-2019 alkaa toukokuussa 2018. Oman alueen aluefestareiden jälkeen aloitetulla projektilla voi osallistua uuden toimintakauden StarT:iin.

Ilmoittautumislinkki toimintaan avataan myöhemmin toimintakaudella.

Katso lisää Keski-Suomen alueen projektitoiminnan tuesta.

StarT-lähettilääksi?

Hankkeessa koulutetaan opiskelijoista, opettajista ja kaikista kiinnostuneista vapaaehtoisista StarT-lähettiläitä. StarT-lähettiläät saavat verkkokoulutuksen tehtävään. Koulutukseen voi osallistua ympärivuotisesti ja sen voi suorittaa omassa tahdissaan.

Lähettiläät toimivat oppimisyhteisöissä henkilökunnan konkreettisena apuna esim. paikallisten StarT-päivien järjestämisessä tai projektien ohjaamisessa. Antamasi tuki voi olla projektitöiden käytännön toteutuksessa auttamista, vierailun järjestämistä projektin kannalta oleelliseen paikkaan, asiantuntijatietoisku tai yhdet kädet lisää opettajan avuksi. Yksikin lähettilään vierailukerta on merkittävä. 

Ilmoittaudu lähettilääksi täällä!

Tahdotko tukea StarT-toimintaa tai Keski-Suomen aluefestareita?

Ota yhteyttä, anniina.koliseva@jyu.fi tai anna-leena.m.kahkonen@jyu.fi!

Yrityksenne tai järjestönne tapa tehdä yhteistyötä voi olla esimerkiksi nimikkostipendi, elämyspalkinto (TET-paikkoja, vierailu tiloihinne tai teidän vierailunne kouluun/päiväkotiin), lahjakortit, pääsyliput tai vaikka lasten ja nuorten kuljetuskustannus festareille!

Yhteistyöyritykset näkyvät aluefestarien viestinnässä ja festareilla paikan päällä.

Alueellisen StarT-toiminnan sponsoreiden kanssa sovitaan erikseen, miten heidän logonsa näkyvät ohjelman sisällössä sekä esitysaineistoissa, nimikylteissä, kunniakirjoissa eli diplomeissa, mahdollisissa muissa printtituotteissa sekä ständeillä. Palkintojenjaon yhteydessä mainitaan palkinnon antaneen tahon nimi. Logo näkyy taustalla esitysdiassa ja on kyseisessä kunniakirjassa eli diplomissa. Yrityksen tai järjestön edustaja (esim. toimitusjohtaja tai vastaava) voi itse olla antamassa palkinnon tilaisuudessa.