16.08.2018

Startti hyvään tulevaisuuteen!

LUMA-keskus Suomi ja sen yhteistyökumppanit ovat käynnistäneet monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu kaiken ikäisille aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka.
Osallistu luokan tai ryhmän projektilla
Ryhdy StarT lähetiksi
Tue StarT-toimintaa

StarT tukee uuden opetussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman mukaisia tavoitteita: projektioppimista, oppivaa yhteisöä, tutkivaa oppimista, opetuksen eheyttämistä, ilmiölähtöisyyttä, maasto-opetusta sekä modernin teknologian ja koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen ja -yhteisöjen hyödyntämistä.

Toiminnan tavoitteena on lisätä oivaltamisen ja oppimisen iloa yli oppiainerajojen lasten ja nuorten keskuudessa. Lisäksi opettajia ja varhaiskasvattajia tuetaan ja kannustetaan osallistavaan, luovaan ja innostavaan yhteistoimintaan eri toimijoiden kesken. Ajankohtaisimmat kuulumiset löydät LUMA Suomen StarT-sivuilta!

Koululuokka, lukiokurssi, eskariryhmä - tulkaa mukaan!

Mikä aihe kiinnostaisi juuri sinun oppilaitasi? 

Projekteja toteuttavat tulevaisuuden tekijöistämme – lapsista ja nuorista – koostuvat tähtitiimit. Ne voivat olla esimerkiksi pienempiä tai suurempia tutkimuksia, liikkuvan lelun kehittämistä, robobottiohjelmointia, pelin toteuttamista, tiedeteatteriesitys, animaatio tai vaikka musikaali.

Vuoden 2018-2019 toimintakausi on nyt käynnissä. Oman alueen aluefestareiden jälkeen aloitetulla projektilla voi osallistua tämän kauden StarT:iin!

Ilmoita oppimisyhteisösi jo ennakkoon mukaan tällä lomakkeella, niin saat yhteydenoton omasta LUMA-keskuksestasi ja voit sopia mahdollisesta StarT-lähettiläiden tuesta projektillenne. Ennakkoilmoittautuminen on avoinna 31.10.2018 saakka.

Projektien tekemiseen on aikaa aina 17.2.2019 asti, jolloin projektikuvaukset tulee lähettää! Projektikuvausten lähettämiseen avataan lomake marraskuussa 2018.

Katso lisää Keski-Suomen alueen projektitoiminnan tuesta.

Ryhtyisitkö StarT-lähettilääksi?

Opiskelijat, opettajat ja kaikki kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ryhtyä StarT-lähettiläiksi. StarT-lähettiläät saavat halutessaan verkkokoulutuksen tehtävään. Koulutukseen voi osallistua ympärivuotisesti ja sen voi suorittaa omassa tahdissaan.

Lähettiläät toimivat koulujen tai päiväkotien henkilökunnan konkreettisena apuna esim. paikallisten StarT-päivien järjestämisessä tai projektien avustamisessa. Antamasi tuki voi olla projektitöiden käytännön toteutuksessa auttamista, vierailun järjestämistä projektin kannalta oleelliseen paikkaan, asiantuntijan tietoisku tai yhdet kädet lisää opettajan avuksi. Yksikin lähettilään vierailukerta on merkittävä. 

StarT-koordinaattori LUMA-keskukselta on yhteydessä lähettiläisiin ja toimii välittäjänä etsimässä sopivaa projektia ja lähettiä toistensa pareiksi.

Ilmoittaudu lähettilääksi täällä!

Tahdotko tukea StarT-toimintaa tai Keski-Suomen aluefestareita?

Ota yhteyttä, anniina.koliseva@jyu.fi tai anna-leena.m.kahkonen@jyu.fi!

Yrityksenne tai järjestönne tapa tehdä yhteistyötä voi olla esimerkiksi nimikkostipendi, elämyspalkinto (TET-paikkoja, vierailu tiloihinne tai teidän vierailunne kouluun/päiväkotiin), lahjakortit, pääsyliput tai vaikka lasten ja nuorten kuljetuskustannus festareille!

Vuoden 2019 StarT-aluefestarit järjestetään Jyväskylän yliopistolla tiistaina 2.4.2019.

Yhteistyöyritykset näkyvät aluefestarien viestinnässä ja festareilla paikan päällä.

Alueellisen StarT-toiminnan sponsoreiden kanssa sovitaan erikseen, miten heidän logonsa näkyvät ohjelman sisällössä sekä esitysaineistoissa, nimikylteissä, kunniakirjoissa eli diplomeissa, mahdollisissa muissa printtituotteissa sekä ständeillä. 

Palkintojenjaon yhteydessä mainitaan palkinnon antaneen tahon nimi. Logo näkyy taustalla esitysdiassa ja on kyseisessä kunniakirjassa eli diplomissa. Yrityksen tai järjestön edustaja (esim. toimitusjohtaja tai vastaava) voi itse olla antamassa palkinnon tilaisuudessa. 

Keski-Suomen alueelliset tukijat näkyvät myös valtakunnallisessa StarT:n viestintämateriaalissa.