19.03.2019

Yläkouluikäisten nuorten tiedeleiri

Mikäli jälkikasvusi tai opetusluokkasi janoaa tiedettä, ilmoita heidät mukaan tiedeleirille Konneveden tutkimusasemalle!

 

Vuosittain järjestettävä kolmepäiväinen leiri sopii 7.-9. luokan käyneille nuorille. Tiedeleirillä  tehdään erilaisia LUMA-aiheisia tutkimuksia, ihmetellään ympäristöä ja ratkotaan luonnontieteellisiä pulmia tutkimusasemalla sekä sen lähimaastossa. Tavoitteena on antaa osallistujille laaja-alainen tieteellisen ihmettelyn kokemus ja innostaa luonnontieteellisten tutkimusten tekemiseen. Tärkeimmät leirillä tarvittavat asiat ovat avoin tutkijan mieli ja innostus. Leirielämään kuuluvat luonnollisesti myös saunominen, uiminen, makkaranpaisto sekä leiriolympialaiset! 

Tiedeleiri kestää maanantaista keskiviikkoon. Tiedeleirillä yövytään Konneveden tutkimusaseman soluasunnoissa 2-3 hengen huoneissa ja ruokaillaan tutkimusaseman ruokalassa. Leirille järjestetään maksuton kuljetus Jyväskylästä, leiriläiset voivat tulla myös suoraan omatoimisesti Konneveden tutkimusasemalle.

Tiedeleirille otetaan 24 osallistujaa. Leirin osallistujille lähetetään kesäkuun alussa lisätietoa leiristä, tällöin myös leiriläisten vanhemmilta pyydetään kirjallinen lupa leirille osallistumiseen. Mikäli leirille on halukkaita enemmän kuin pystymme ottamaan, ovat ensikertalaiset etusijalla.

Tiedeleiri on osallistujille maksuton.

Seuraava leiri 17.6.-19.6.2019, ilmoittautuminen aukeaa 8.4.

Lisätietoa voit tiedustella tiedeleirin koordinaattoreilta