05.10.2018

Topics in Mathematics of Data Science

ensi vuonna 16.1.2019-21.3.2019

Torstaisin 12:15-14:00 ja Perjantaisin 8:15-10:00

Kurssin tavoitteena on oppia matemaattisia työvälineitä, joita käytetään koneoppimisen algoritmeissa. Kurssi on teoreettinen eli koodaus- tai ohjelmointitaitoja ei vaadita (mutta ovat toki sallittuja).

Opiskelijan tulee olla motivoitunut työskentelemään opetustilanteissa ja kotitehtävien teossa. Kurssin esitietovaatimuksena on Lineaarinen algebra ja geometria 2 ja Vektoricalculus 1 (tai vastaavat kurssit lineaarialgebrasta ja calculuksesta).

Kurssin opetuskieli on englanti. Ota rohkeasti yhteyttä kurssin opettajaan augusto.gerolin@jyu.fi, jos sinulla on kysyttävää. Kurssin tiedot löytyvät myös Korpista.

-------

The undergraduate course MATA6200

Topics in Mathematics of Data Science

is offered next year from 16.1.2019 to 21.3.2019

on Thursdays 12:15-14:00 and Fridays 8:15-10:00

The goal of the course is to learn some mathematical tools used in basic Machine Learning algorithms. Notice that this is a theoretical course, so there is no coding exercises and no programming skills are required (but of course welcome).

The student must be motivated to work at classroom and at homeworks.  The prerequisites of this course is Lineaarinen algebra ja geometria 2 and Vektoricalculus 1 (or an equivalent course in Linear Algebra and Calculus).

Notice that this course will be taught in English.  For more information, please feel free to contact the instructor at augusto.gerolin@jyu.fi as well as to visit the course page on Korppi.