28.12.2017

Ole monitieteinen, hae Nanoon!

Kiinnostaako monitieteisyys? Haluaisitko kehittää energiatehokkuutta tai tuoda markkinoille uusia tuotesovelluksia? Miten kankaasta saadaan likaa hylkivä tai urheiluvälineistä entistä kevyempiä ja kestävämpiä? Entä miten saastunutta vettä voidaan puhdistaa juomakelpoiseksi?

 

Ympäristömme elää murroskautta, jolloin luonnon resurssit ja lisääntyvät saasteet luovat yhteiskuntaamme suuria haasteita. Nanotieteiden avulla voidaan vastata näihin haasteisiin kehittämällä energiatehokkaita ratkaisuja tai tuottamalla markkinoiden tarpeisiin uusia tuotesovelluksia. Jyväskylän yliopiston tarjoama nanotieteiden koulutus yhdistää fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa: kemistit valmistavat perinteisen kemian mittakaavassa suuria ja haasteellisia muutaman nanon kokoisia yhdisteitä, fyysikot yhdistävät nämä toiminnallisiksi laitteiksi tai materiaaleiksi ja biologit puolestaan liittävät niihin biologisesti merkittäviä funktioita, kuten lääkeaineen tunnistus- ja kuljetuskyvyn. Koulutus valmistaa asiantuntijoita, jotka voivat toimia eri teollisuudenaloilla, kuten esimerkiksi energia-, ympäristö- tai lääketeollisuuden parissa. Nanotieteistä valmistuvat opiskelijat voivat olla mukana kehittämässä uusia tuotesovelluksia myös lääke-, vaate-, metsä- tai elektroniikkateollisuudessa. Yliopistomme tarjoaa loistavat puitteet myös jatko-opiskeluun.

Miksi nanotieteisiin?

  • Nanotieteet on kasvava ala, jolle tarvitaan osaajia.
  • Jyväskylän yliopisto on ainut nanotieteisiin erikoistunut yliopisto Suomessa.
  • Kompakti ja yhteisöllinen kampus sijaitsee keskellä kaupunkia vain kävelymatkan päässä Jyväskylän ydinkeskustasta.
  • Jyväskylä on tunnettu ja virkeä opiskelijakaupunki täynnä opiskelijatapahtumia.
  • Kandidaatin tutkintosi jälkeen voit jatkaa opintojasi englanninkielisessa maisteriohjelmassa Master's Degree Programme in Nanoscience

Fysiikan, kemian ja biologian kandidaattiohjelmiin hyväksytyt opiskelijat voivat hakea nanotieteiden koulutukseen. Haku tapahtuu ensimmäisen opintovuoden alussa sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijoita valitaan ohjelmaan yhteensä enintään 25 (fysiikka 10, kemia 10 sekä biologia 5) valintapisteiden osoittamassa järjestyksessä.