21.05.2019

Ole monitieteinen, hae Nanoon!

Kiinnostavatko kaikki luonnonilmiöt? Tykkäätkö tarkastella ilmiöitä tieteenrajoista välittämättä? Haluatko alalle, joka kantaa tulevaisuudessa ja jossa etsitään vastauksia suuriin ympäristön, energian ja lääketieteen kysymyksiin?

Nanotiede yhdistää fysiikan, kemian ja biologian opiskelun kiehtovalla tavalla. Sen sovellusmahdollisuudet ja kehitysnäkymät ovat huikeat, sillä tutkimus ja tuotekehitys tarvitsevat entistä enemmän laaja-alaisia asiantuntijoita. 

Nanotiedettä opiskelemaan Jyväskylään?

  • Jyväskylän yliopisto on ainut nanotieteisiin erikoistunut yliopisto Suomessa
  • Tutkit molekyylejä, materiaaleja ja rakenteita, joiden kokoluokka on yhdestä sataan nanometriä
  • Pääset käyttämään huipputeknologian menetelmiä sekä laitteita
  • Nanotieteissä on mahdollista suorittaa sekä kandidaattitutkinto (180 ECTS) että maisteritutkinto (120 ECTS)
  • Tarjoamme myös loistavat jatkokoulutusmahdollisuudet

Nanotieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmassa opiskelet rinnakkain fysiikkaa, kemiaa, solu- ja molekyylibiologiaa sekä nanotieteiden erikoiskursseja. Nanotieteitä voit hakea opiskelemaan sen jälkeen, kun sinut on hyväksytty fysiikan, kemian tai biologian kandidaattiohjelmaan opiskelijaksi. Kandidaattiopinnot ovat pääasiallisesti suomenkielisiä. Tarkemmat kurssitiedot löytyvät kandidaattiohjelmien omilta sivuilta. Kandidaatin tutkintosi jälkeen voit jatkaa opintojasi englanninkielisessä Master's Degree Programme in Nanoscience koulutusohjelmassa. Nanotieteiden maisteriopintoihin voit hakea myös, jos sinulla on kandidaatin tutkinto fysiikasta, kemiasta tai solu- ja molekyylibiologiasta, ja lisäksi perusopinnot ainakin joltain toiselta edellä mainitulta alalta. 

Haku nanotieteiden kandidaattiohjelmaan tapahtuu ensimmäisen opintovuoden alussa sähköisellä hakulomakkeella. Seuraava haku päättyy syyskuussa 2019 ja valinnat tehdään syyskuun aikana. Aloituspaikkoja ohjelmassa on yhteensä 25 (fysiikka 10, kemia 10 ja biologia 5). Mikäli hakijoita on tätä enemmän, valinnat tehdään pääaineittain valintapisteiden mukaan siten, että pistelaskussa otetaan huomioon ylioppilastutkinnon pitkän matematiikan koe, biologian koe, fysiikan koe ja kemian koe. Seuraava haku nanotieteiden maisteriohjelmaan päättyy tammikuussa 2020 ja valinnat tehdään kevään aikana.