08.01.2019

Vaihto-opiskelu ulkomailla

Erilaisten vaihto-ohjelmien kautta vaihtoon lähteminen on yleensä ilmaista, vaivatonta ja sisältää apurahan ulkomailla olemiseen normaalin opintotuen lisäksi.

Opiskelu ulkomailla kehittää kansainvälistä osaamista tehokkaasti ja opettaa vähintäänkin yhtä paljon itsestä, omasta kulttuurista kuin kohdekulttuuristakin. Vaihdossa karttuneet kansainväliset ja sosiaaliset valmiudet, puhumattakaan uusista näkökulmista omaan tieteenalaan ja sen opiskeluun, ovat vahvoja valtteja opiskelua, uraa ja koko elämää ajatellen. Vaihdossa voi vaihtokohteesta riippuen opiskella joko englannin kielellä tai kohdemaan kielellä. Vaihtokohteen valinnassa auttaa Kansainvälisten asioiden koordinaattori. Tutustu myös Tiedekunnan Opiskelijablogiin sekä kansainvälisten palveluiden sivuihin, joista saa tietoa kohteista ja ensikäden kokemuksia vaihdosta. 

Syksyn vaihtokohteet - Haku aina syksyisin (1.11.) 

Kevään vaihtokohteet - Haku aina keväisin (15.2.) 

Lisätietoa:

  • Pyydä opiskelijavaihtoon liittyvät "laitostason" dokumentit tai allekirjoitukset (esim. Learning Agreement) ja suositukset (ISEP) kansainvälisten asioiden suunnittelijalta Leena Mattilalta (study-sci@jyu.fi).