14.06.2018

Fysiikan laitoksen Hyvis

Hyvis-toiminta fysiikan laitoksella

Askarruttaako mieltäsi jokin opiskeluun tai muuhun asiaan liittyvä pulma? Ota rohkeasti yhteyttä laitoksen hyvikseen, jos vähänkin joku asia mietityttää. Hyviksen tehtävänä ei ole ratkaista opiskelijan ongelmia, vaan auttaa huomaamaan vaihtoehtoja, uusia näkökulmia, antaa käytännön ohjeita, tiedottaa erilaisista tukimuodoista ja ohjata tarvittaessa eteenpäin ammattilaisten puheille. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa hankkimaan apua ennakoivasti ja ongelmatilanteissa koko opintopolun ajan. Eli jos sinulla on opiskeluun jollakin tavalla liittyviä kysymyksiä, joista et voi tai halua puhua luennoitsijalle tai opintoneuvojalle, niin voit tulla juttelemaan niistä hyvikselle. 

Kaikenlaisia kysymyksiä saa (ja pitää) esittää, vaikkei kaikkiin kysymyksiin varmasti löydykkään siinä tilanteessa vastausta. Tällöin etsitään vastaukset yhdessä. Keskustelut ovat luottamuksellisia, joten luonnollisesti yhdessä sovitaan kaikki ne tahot, joihin asian tiimoilta tarvittaessa ollaan yhteydessä. Yliopistolla on paljon tukipalveluja eri tilanteisiin, vaikkakin osaan niistä saattaa olla jonkinverran jonoa. Tärkeintä on, että otat rohkeasti yhteyttä, mikäli jokin asia vähänkin mietityttää. Jos mahdollista, niin ei anneta asioiden paisua suuriksi.

Kurssilla 'HYVY001 Akateeminen opiskelukyky - muutakin kuin pisteitä' "otetaan selvää omasta itsestä" ja tutustutaan mm. stressin hallintaan, lukemis- ja kirjoittamistaitoihin, itsesäätelyyn, jne. Eli kartoitetaan tyypillisiä tilanteita, jotka vähentävät omaa hyvinvointia, niihin valmistumista ja kohtaamista. Vaikka kurssi on vapaaehtoinen fysiikalla (ainakin toistaiseksi), niin se silti on erittäin suositeltava ja tavoitteena onkin, että tulevaisuudessa sen suorittaisi 100 % aloittavista opiskelijoista. Fysiikan laitoksen ryhmä starttaa 22.1.2018. Jos kevään aikataulu ei sovi sinulle, voit myös pyytää osallistumista toisen laitoksen ryhmään. Osa on tehnytkin niin ja kokenut sen avartavaksi.

Fysiikan laitoksen hyvikset

Hyvikset-FYSIIKKA.jpg

Fysiikan laitoksen hyviksinä toimivat Sami Räsänen ja Jussi Maunuksela. Meidät löytää huoneesta FL219, lähellä fysiikan laitoksen toimistoa - tervetuloa! Meillä kummallakaan ei ole varsinaisia vastaanottoaikoja, joten voit saapua paikalle vapaasti. Melko usein ainakin jompi kumpi meistä on tavattavissa. Suosittelemme kuitenkin, että ottaisit etukäteen yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen hyvis-phys@jyu.fi. Tällöin posti tulee meille molemmille. Voit kertoa viestissäsi lyhyesti mistä aihepiiristä haluaisit keskustella, niin sinut tapaava pystyy valmistautumaan keskusteluun paremmin. Tällöin saamme myös sovittua rauhallisen paikan keskustelulle, jossa voidaan sitten tavata.

Jos toivot tapaamista erityisesti jomman kumman meistä kanssa tai olet jo asioinut jomman kumman meistä kanssa ja haluat jatkaa keskustelua saman ihmisen kanssa, niin laita toive sähköpostiisi. Ellei viestissäsi ole mainittu ketään, niin sitten jompi kumpi vastaa sinulle mahdollisimman pian. Emme kuitenkaan seuraa hyvis-sähköpostia aktiivisesti iltaisin tai viikonloppuisin.

Voit kirjoittaa hyviksille myös nähdessäsi, ettei opiskelutoverillasi kaikki välttämättä ole hyvin. Siinä tapauksessa me otamme yhteyden toveriisi ja kerromme syyksi, että sinusta on oltu huolissaan. Vaikka olet jatko-opiskelija, niin voit hyvin olla keneen tahansa meistä yhteydessä. KV-opiskelijoihin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä ensisijaisesti Samiin, mutta tämäkään ei ole mitenkään ehdotonta! :)

Li­sä­tie­to­ja