14.06.2018

Matematiikan ja tilastotieteen laitoksen Hyvis

Hyvis-toiminta matematiikan ja tilastotieteen laitoksella

Askarruttaako mieltäsi jokin opiskeluun tai muuhun asiaan liittyvä pulma? Ota rohkeasti yhteyttä matematiikan ja tilastotieteen laitoksen hyvikseen, jos vähänkin joku asia mietityttää. Hyviksen tehtävänä ei ole ratkaista opiskelijan ongelmia, vaan auttaa huomaamaan vaihtoehtoja, uusia näkökulmia, antaa käytännön ohjeita, tiedottaa erilaisista tukimuodoista ja ohjata tarvittaessa eteenpäin ammattilaisten puheille. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa hankkimaan apua ennakoivasti ja ongelmatilanteissa koko opintopolun ajan. Eli jos sinulla on opiskeluun jollakin tavalla liittyviä kysymyksiä, joista et voi tai halua puhua luennoitsijalle tai opintoneuvojalle, niin voit tulla Hyvis-tunnus.jpgjuttelemaan niistä hyvikselle.

Hyvisten kanssa käytävät keskustelut ovat luonnollisesti luottamuksellisia. Asiat, joista keskustellaan, voivat olla pieniä tai isoja – ota tarvittaessa yhteyttä rohkeasti sen sijaan, että miettisit asioita itseksesi. Yhdessä sovitaan, miten edetään. Emme välttämättä osaa vastata kaikkiin kysymyksiin, mutta etsitään niihin ratkaisut yhdessä ja tarvittaessa ohjaamme eteenpäin.

hyviskuva_mat.jpgMatematiikan ja tilastotieteen laitoksen hyviksinä toimivat Päivi Lammi ja Juha Lehrbäck. Parhaiten meidät tavoittaa sähköpostilla, hyvis-maths@jyu.fi, mutta aina voi tulla vilkaisemaan, olemmeko toimistoissamme (huoneet MaD303 ja MaD370) paikalla. Kerro postissasi lyhyesti, mitä asia koskee, niin sovitaan tapaamisesta. Sähköposteihin pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian, viikonloppuisin emme aktiivisesti seuraa sähköpostia.

Laitoksellamme järjestetään keväisin opiskelijoiden opiskelukykyä tukeva kurssi: HYVY001 Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä (2 op). Kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille osana orientoivia opintoja. Kurssin teemoina ovat mm. tunteidensäätely, arjenhallinta, vuorovaikutustaidot ja stressinhallinta, jotka on valittu korkeakouluopiskelijoille suunnattujen tutkimusten perusteella eli mihin opiskelijat kokevat tarvitsevansa eniten tukea opintojensa alkuvaiheessa.