13.12.2018

Kirjasto

Opiskelijoiden käytettävissä ovat yliopiston kirjaston palvelut pääkirjastossa ja kirjaston sivutoimipisteissä.

Books.jpgBooks2.jpg

Kirjastopalvelut

Yliopiston kirjaston toimipisteet

Yliopiston kirjaston ja sen sivutoimipisteiden aukioloajat. Lisätietoja yliopiston kirjaston toiminnasta ja palveluista on kirjaston sivuilla.

Laitoskirjastot

Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen kirjasto (tilan nimi Tuma) sijaitsee Ambiotican toisessa kerroksessa (lähes suoraan vastapäätä Ambiotican pääsisäänkäyntiä.

Aineisto opiskelijoille oppiaineittain

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden oppikirjoja on saatavana yliopiston kirjastosta. Sen lisäksi ainekohtaisesti on oppimateriaalia saatavana myös muualta (esim. yliopiston kirjaston sivutoimipisteistä). Alla tarkempia tietoja aloittain. 

Bio- ja ympäristötieteet

Ambioticassa sijaitsee bio- ja ympäristötieteiden laitoksen kirjasto, jonne on sijoitettu bio- ja ympäristötieteiden alan lehdet sekä laboratoriomenetelmäkirjallisuutta. Myös alojen sarjajulkaisut löytyvät Ambiotican laitoskirjastosta.

Bio- ja ympäristötieteiden kirjakokoelma on Ylistönrinteen kirjastossa. Ylistön kirjaston kautta opiskelijat voivat esimerkiksi ostaa luentomonisteita.

Fysiikka

Fysiikan opiskelijoiden yleisimmin käyttämät teokset löytyvät Ylistönrinteen kirjastosta. Lisäksi opiskelijat voivat käyttää lukusalikäyttöön tarkoitettuja teoksia fysiikan laitoksen opiskelijatilassa (FYS 4).

Fysopisketila.jpg

Kemia

Kemian opiskelijoiden yleisimmät teokset löydät Ylistönrinteen kirjastosta. Opiskelijoiden käytettävissä on myös joitakin kemian perusteoksia kemian laitoksen laskuharjoitustilassa (YE 301).

Matematiikka ja tilastotiede

Matematiikan ja tilastotieteen kirjallisuus löytyy laitosrakennuksen vieressä olevasta  Mattilanniemen kirjastosta. Kirjastossa on myös tietotekniikan, tietojenkäsittelytieteiden ja informaatioteknologian kirjallisuutta. HUOM. Mattilanniemen kirjasto on omatoimikirjasto.

Ynnän opiskelijatilassa (MaD 241/242) on matematiikan kirjoja, joita opiskelijat voivat lainata lukusalikäyttöön. Lisäksi matematiikan ja tilastotieteen laitoksen opiskelijatilasta (MaD247) löytyy matematiikan perusteoksia.

Laitoksen luentomonisteet löytyvät oheisesta linkistä: matematiikan luentomonisteet.